pixabay.com
Foto: Ilustracija

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić kaže da je od Ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu Srbije dobio dopis u kome se traži da se upravljanje borskim aerodromom prenese državi.

Milikić je kazao da će se na jednoj od narednih sednica Skupštine grada doneti odluka da se upravljanje aerodromom ustupi državi i ocenio da je to “jako dobro” za Bor i da je to “najbolji način da se aerodrom stavi u funkciju”.

“Siguran sam da će pod krilima Aerodroma Srbije borski aerodrom imati dobru perspektivu”, rekao je gradonačelnik i dodao da očekuje da će narednih godina biti investicija države u to.

Marta prošle, 2019. godine, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je da će borski aerodrom ući u sastav Aerodroma Srbije.

Borski aerodrom, izgrađen 1985. godine, služi uglavnom samo za sportske letove, a bilo je zamišljeno i da ga koriste mali avioni za turističke svrhe i mali avioni poslovnih ljudi.

2 KOMENTARA

  1. Kad dobiju dopis od drzave, naravno da smesta moraju “ustupiti” i aerodrom i sve sto je trazeno. medjutim sta ce drzavi toliko aerodroma, to ostaje pitanje od milion dolara ?!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime