EPA-EFE/CESARE ABBATE

Dijego Maradona ostavio je toliko dubok trag u svetskom fudbalu, pre svega u svojoj zemlji Argentini i Italiji zbog Napolija, da čak tri stadiona sada nose njegovo ime!

Još za života legendarnog asa, njegov prvi klub u karijeri Argentinos Juniors, za koji je igrao pet godina, nazvao je svoj stadion u čast svog velikana, a u godini kada je preminuo još dva fudbalska objekta su promenila svoje nazive i postala stadioni “Dijego Maradona”.

Podsetimo, prvi je to uradio Napoli, samo nekoliko dana posle smrti svoje ikone, a sada će se tako zvati i grandiozno zdanje u La Plati, delu Buenos Ajresa, objavio je guverner te oblasti Aksel Kicilof.

Podsetimo da je Maradona poslednji trenerski angažman imao upravo u klubu iz ovog mesta, Himnasiji, i naravno da je samo zbog toga što je sedeo na klupi tog kluba ostavio neizbrisiv trag.

Osim što će ovaj objekat odsad nosti naziv “Gradski stadion La Plate Dijego Maradona”, jedan njegov deo, zapravo je u pitanju tribina, poneće ime po još jednom fudbalskom velikanu Argentine koji je preminuo ove godine, bivšem selektoru Gaučosa Alehandru Sabelji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here