Još jedna bomba u Rusiji

0

"Prema preliminarnim informacijama eksplozivna naprava, koja je prevožena u automobilu, spontano se aktivirala", rekao je portparol policije.

 

Juče su bombaši-samoubice u gradu Kizljaru u Dagestanu usmrtili najmanje 12 osoba, dva dana posle smrtonosnih napada u Moskvi koje su vlasti povezale sa militantima iz regiona Severnog Kavkaza.

 

Izvor iz ministarstva za vanredne situacije je danas rekao je u jučerašnjim bombaškim napadima poginulo devet policajaca. Prema njegovim rečima bombaš samoubica je aktivirao eksploziv u automobilu dok se vozio na 30 metra od jedne škole, kada je saobraćajna policija pokušala da zaustavi kola, a snaga eksplozije bila je 200 kilograma trotila.

 

Kada je policija stigla na mesto eksplozije drugi bombaš samoubica, obučen u policijsku uniformu, aktiviro je drugi eksploziv.

 

Početkom nedelje u dvostrukom napadu bombaša-samoubica u podzemnoj železnici u Moskvi poginulo je 39 ljudi. Odgovornost za napade preuzeo je vođa čečenskih pobunjenika i lider grupe "Kavkaski emirat" Doku Umarov. Najsmrtonosniji napad u ruskoj prestonici u posljednjih šest godina izazvao je strahovanja od šire ofanzive pobunjenika iz regiona Severnog Kavkaza.

 

*Snimak sa lica mesta jučerašnje eksplozije u Kizljaru

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here