Još jedna lažna dojava o bombi

0

Portparol suda Dušanka Žakula izjavila je da je lažna dojava upućena u 12.30 sati na jedan od brojeva suda i da su se, posle pretrage, koju su obavile kontradiverzione snage policije i sudska straža, građani i zaposleni vratili u sud.

 

Lažne dojave o bombama i česte evakuacije sudova u Beogradu i Srbiji obeležile su 2008. godinu, kada je na meti najčešće bila Palata pravde u Savskoj ulici u Beogradu, kojoj je upućeno čak 77 takvih telefonskih poziva, a zgrada bila evakuisana više od 70 puta.

 

Četvrti opštinski sud u Novom Beogradu primio je desetak laznih anonimnih dojava o bombi u toku prošle i ove godine. Do prošle godine lažne dojave o podmetnutim bombama u sudovima bile su sporadične.

Tokom 2008. godine u Srbiji je bilo više od 1.000 lažnih dojava o bombi, a najčešće mete dojava bile su sudovi i škole.

Zbog prve lažne dojave, 20. februara prošle godine, da je u Palati pravde podmetnuta bomba, Milena Ilić je osuđena na četiri meseca zatvora, a Branimir Jovanović na godinu dana zatvora.

Na maksimalnu kaznu zatvora od godinu dana osuđen je i Dragan Zorić koji je 19. januara ove godine lažno dojavio policiji da je na Brankovom mostu postavljena bomba. Proteklog vikenda upućena je i lažna dojava da je u zgradi RTS-a podmetnuta bomba.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here