EPA/Roman Pilipey

Predsednik Litvanije Gitanas Nauseda izjavio je danas da ta baltička zemlja nikada više neće kupovati ruske energente.

On je na međunarodnom forumu o pitanjima energetske bezbednosti, koji se održava u Vilnjusu, naglasio da Litvanija nikada neće ponovo uvoziti gas, naftu i struju iz Rusije, što je prestala još 2022. godine, preneo je Tass.

– To ne možemo ni teoretski da zamislimo – rekao je on.

Podsetio je i kako su u Evropi postojale priče da Zapad ne može da opstane bez ruskih energetskih resursa.

– Prošla je još jedna zima i živi smo i zdravi – primetio je Nauseda i dodao da energetska bezbednost Evrope treba da se zasniva na zelenoj energiji.

20 COMMENTS

    • Да ли си чула за фуруне поздерњаче. Те пећи користе отпадак кудељне стабљике. Тако смо се грејали педесетих година и били смо презадовољни и ишли на изборе, нисмо се много правили паметни и да све знамо о политици.

  1. ha ha ha a rusi se potresli. videcu ih kad dodje sledeca zima. oni su izdrzavani entitet EU, samo sto nemacka nece moci vise da pokriva rupe u eu i sama ima problema.

  2. Jel’se to cenjeni komentari raduju tudjoj zimi? Te parket, te furanje, auuuh , lele i kuku, sta ce Litvanci sad bez ruskog plina i fosila?
    Pa mi Srbi valjda znamo sta znacibiti svoj na svome, pa makar ti i hladno bilo. Eh pa Litvanci su clan EU i NATO pakta. Nisu ni u propaloj ruskoj tvorevini Sovetskom Savezu, niti su u Ruskoj federaciji.
    A inteligentna Putinova politika je pored ove tri balticke drzavice naterala i Finsku i Svedsku u Nato pakt. On se jadan evo vec treca godina muci sa Ukrajinom, sve vise ga stezu okolne Nato zemlje, a on jadan bori se kao lav da eto tu specijanu akciju privede kraju. Jug Rusije pliva u vodi, mladi Rusi umiru bezveze…pa gde je tu logika? Nema je. Samo vlast , moc i pare.

    • A ko natera Hrvatsku, Slovenijiu, Bugarsku i ostale u NATO pakt.
      Švedska, Finska ušle bi u NATO pakt i bez Putina, sa Putinom je sudbina NATO pakta neizvesna i na duži rok možda za uvek zapečaćena,

  3. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • maki! kako su dosli ti tvoji zapadnjaci do bogatstva u bliskoj proslosti ( mozda kao izrael sada, ili ameri u libiji, ili mozda bombardovanje nas, ili ….) Sva sreca da velika vecina Srba nemisli kao ti !!!

    • Deca mogu brata vec 11 godina lete u Kini kao piloti na 737, sada jedan od njih 8fkde na preobuku za letenje na kineskom avioni… Da postovani kupujem juane… Zbogom EU… Nema vise besplatnog rucke po svetu.. sami Evropa nema ni nafte ni vode… O gasu i celicanama da ne govorimo… Novi SVET

  4. Neka magarad nikako da shvate da je bezbjednost stanovništva najvažnije pitanje jedne države. Ukrajinci su htjeli dovesti arhi neprijatelje ruskog naroda na prag njihive granice. Grdno se vara bilo koja pikolo država da će Ameri ili bilo koja nuklearna sila zbog njih zaratiti sa Rusijim i čak makar i razmisliti o upotrebi nekog nuklearnog oružja za rad njihove bezbijednosti.

  5. A ko natera Hrvatsku, Slovenijiu, Bugarsku i ostale u NATO pakt.
    Švedska, Finska ušle bi u NATO pakt i bez Putina, sa Putinom je sudbina NATO pakta neizvesna i na duži rok možda za uvek zapečaćena,

  6. Moze evropa bez ruskog gasa ali dobro osjetismo smanjenje uvoza gasa a tek posto ce sve da bude skup zivot mnogi ce morati zaboraviti odmore i stegnuti kajs dobro glavesine to nece osjetiti posto su se nakrali i obezbedili svoje famelije dok mi sa normalnom nekom platom tesko da ce mo sastaviti kraj sa krajem

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here