Tanjug
Ministar finansija Siniša Mali

“Ne smatramo samo mi da je doktorat Siniše Malog plagijat, to smatraju i profesori, ubeđeni smo da će ispasti kako očekujemo jer profesori kažu da je to plagijat. Ako odbor kaže da nije plagijat, mi smo u blokadi sa profesorima”, kaže jedan od studenata koji su učestvovali u blokadi i razgovorima s rektorkom Mila Jovanović.

Kako je rekla, studenti su ispunili sve zbog čega su i blokirali Rektorat – da se istera na čistac plagijat ministra finansija i da pokažu da je Beogradski univerzitet nezavisna institucija.

– Dobili smo datum kada će biti rešeno to pitanje, rektorka  je prihvatila odgovornost za nerešavanje problema. Dobili smo i odgovore na niz gorućih pitanja. Uspeli smo da probijemno medijski mrak, RTS je izveštavao o zahtevima studentima – kaže Mila Jovanović i dodaje da su od rektorke dobili kovertirani papir s kojim će, kaže, izaći ako se ne ispuni ono po šta su došli.

– Rektorka je rekla da sa punom odgovornošću garantuje da ovo može da istera do kraja. Ako se to ne ispuni do 4. novembra mi smo opet u Rektoratu, i još mnogo studenata i profesori. Ako se to ne reši i ispadne da nije plagijat, mi se vraćamo – kaže Jovanović.

Dodaje i da sporan doktorat čoveka na funkciji baca senku i da Univerzitet ne sme da dozvoli da se to desi.

– Ne damo rektorku jer su već počeli napadi od strane predsednika i premijeke koji ne treba da se mešaju, oni ne poznaju autonomiju Univerziteta. Nećemo dozvoliti da je smene, čuvaćemo nju i ono što smo dobili blokadom.

Na pitanje o čemu su razgovarali s predstavnicima opozicije koji su ih obilazili, ona je rekla da ne žele da prave razliku između podrške opozicije i bake koja im je donela da jedu.

– To su bile reči podrške koja nam je značila. Nismo se osećali bezbedno, malo smo izlazili, a i kad bismo izašli imali smo otovorene četvoro oči, posle upada SNS i fizičkog napada bili smo svesni da su spremni na sve. Imali smo lažne asistente koji su ulazili – rekla je Mila Jovanović.

TAGOVI:

6 COMMENTS

  1. Znaci mora da bude plagijat jer vi tako kazete. Kako bi sada trebalo da podrzim to sto lupetate, valjda treba da se dokaze ali jeste ili nije i postupiti po tome a ne po vasim zeljama. Sta mislite da je narod lud pa ludi su i oni roditelji koji vam placaju studije a sta vi radite rusite rezim !!!

    • Plagijat je 100%, svako ko je iole malo vise obrazovan to zna i vidi. Samo je pitanje da li ti profesori to smeju javno da kazu ili ne. Posto ako to saopste javno najverovatnije ce ostati i bez posla i bez ikakvih primanja. Da li je cena istine isplativa, to cemo nadam se saznati uskoro?

  2. zapoliticara nije vazna nikakova diploma sve sto uspesnom politicaru treba jeste
    bogati recnik i dugacki jezik naprimer kao ( titov)i drugi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here