Jovanović: Bojkot će Vučiću doneti vlast koja je osporiva samo na ulici

Vestionline, Tanjug
mc.rs

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da je tema bojkota izbora „nametnuta, ishitrena i nepromišljena“ i da će bojkot doneti apsolutnu vlast Aleksandru Vučiću.

Navodeći da će DSS odluku da li izlazi na izbore doneti kada oni budu raspisani, Jovanović je rekao da je priča o bojkotu izbora otvorena iz politikantskih razloga, koji se tiču prevlasti u srpskoj opoziciji.

– Ne vidim kako bojkot može da bude svrsishodan, a na žalost znam da će bojkot doneti Vučiću apsolutnu vlast bez mogućnosti da se ona osporava, osim na ulici. Glavni problem je što ne vidim da postoji energija da se ta vlast nakon izbora uspešno ospori vaninstitucionalnim metodama – rekao je Jovanović za Danas.

On je upitao i da li je to Sergej Trifunović preko noći postao „Vučićev saradnik“ samo zato što je izneo svoje mišljenje koje je suprotno onome koje ima Dragan Ðilas i upitao da li su svi oni koji su izneli rezerve prema bojkotu Vučićevi saradnici.

Odbacio je i kritike da on nije pravi opozicionar, podsetivši da je 2013. vratio mandat poslanika i podneo ostavku na mesto potredsednika DS S, jer je smatrao da se vlast mora još žešće kritikovati.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime