Jovanović pozvao Tadića da ode u Sloveniju

0

"Želim ne da ohrabrim Tadića, nego da mu pomognem tako što ću ga zamoliti da ipak ode u Sloveniju, sretne se sa liderima zemalja u regionu, sa predstavnicima Evropske unije, razgovara i sa (premijerom privremene vlade Kosova i Metohije Hašimom) Tačijem i sa (predsednikom privremenih institucija samouprave u Prištini Fatmirom) Sejdijuom i mi u tome ne vidimo čin izdaje" rekao je Jovanović na skupu LDP posvećenom sedmogodišnjici od ubistva premijera Srbije Zorana Đunđića.
 

Jovanović je kazao da LDP takav gest smatra gestom dobre volje "koji će nas dovesti u priliku da kroz razgovore sa svima, možda dođemo do onoga do čega su došla sva društva pre nas koja su imala međusobne probleme i nesporazume, a koja danas žive u skladu i razumevanju".
 

Želi da pomogne Tadiću: Čedomir Jovanović

Čelnik LDP je dodao da treba odgovoriti na "lažne dileme" koje traže da se izjašnjavamo da li smo za Kosovo ili Evropu, biramo između prošlosti i budućnosti, da se skrivamo iza 12. marta i Zorana Đinđića kao da mi nemamo svoj život, potrebe i obaveze da taj svoj život živimo na pristojan način".
 

Prema Jovanoviću, treba pogledati svet oko sebe "i u njemu tražiti one sa kojima smo u nesporazmu kako bi te nesporazume otklonili".
 

Po Jovanoviću, srpsko društvo će te nesporazume otkloniti "tako što ćemo razgovarati sa kosovskim Albancima,sa Crnogorcima, tako što ćemo sa Hrvatskom preuzeti odgovornost za Bosnu, a prestati da maltertiramo jedni druge i čitavu Evropu besmislenim tužbama za genocid, tako što ćemo ratni zločin nazvati ratnim zločinom, genocid genocidom… kako bi počeli konačno da stvaramo neke nove vrednosti".
 

Da li će otići u Sloveniju: Boris Tadić

Jovanović je kazao i da "Rezoluciju o Srebrenici moramo doneti zbog nas samih i pokazati da smo zaista drugačiji od onih koji su dozvolili da neko u naše ime počini najteže zločine od Drugog svetskog rata do danas".
 

Predsednik LDP je zaključio da na svaki poruku da se "nećemo saginjati jer se Srbija saginjati ne može, da nas niko ne može kupiti jer smo spremni da jedemo korenje", postoji odgovor "da nam je bio dosta jedan (bivši predsednik Srbije i Jugoslavije Slobodan) Milošević, bila dosta jedna akademija koja to nije i jedna crkva koja to nije".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here