EPA
Fudbaler Zvezde Aleksandar Katai

Žao mi je i lično i zbog našeg fudbala, objektivno, Crvena zvezda je po svim parametrima trebalo da prođe Makabi i izbori grupnu fazu Lige šampiona, izjavio je nekadašnji srpski fudbalski reprezentativac Milan Lane Jovanović.

– Zvezda ima veći budžet od Makabija, bolji tim, bolje igrače i sa tog aspekta je neuspeh, iako je pre samo par godina grupna faza Lige Evrope bila prevelik izazov. Onda je ovo možda najbolji indikator koliko su nam porasli apetiti i da se nešto dobro dešava u našem fudbalu – rekao je Jovanović za Tanjug.

On ne krije da je očekivao Zvezdin ulazak u Ligu šampiona, jer, kako ističe, uslovi i ambijent koji je napravljen ove godine, obećavali su minimalno grupnu fazu.

– Zvezda ima nestvarno veliki budžet za naše uslove, nestvarnu podršku sistema i države u odnosu na sve ostale klubove i mislim da lično ovo jeste rezultatski neuspeh, ako se uzme ceo ambijent pre utakmice. S druge strane, svi oni bodovi i ovako visok koeficijent koji našim klubovima u narednim sezonama omogućava ucešće u evro kupovima, došli su najviše kao zasluga Zvezde i delimično Partizana – navodi bivši reprezentativac.

Činjenica da nikad nijedan naš drugi klub nije ušao u grupnu fazu nekog takmičenja, govori šta je najveća boljka našeg fudbala – slaba liga, tvrdi Jovanović.

– Upravo mislim da je Zvezda platila ceh slabom domaćem takmičenju, možda u tome leži odgovor na činjenicu koja se glasno apostroforira posle eliminacije od Izraealaca, ta fizička pripremljenost u drugom poluvremenu.

– Vi imate situaciju da Zvezda sve utakmice u domaćem prvenstvu praktično reši u prvom poluvremenu i drugo poluvreme se igra bez otpora. U takvom odnosu snaga nemoguće je očekivati da igrač pruži maksimum. Mislim da bi za Zvezdu bilo povoljnije da ima veću konkurenciju u domaćem prvensvu. Ovo je nestvarno velika amplituda i u kvalitetu i budžetu između Zvezde i ostalih – kaže Jovanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here