Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Lester sa 2:0, overili plasman u Ligu šampiona naredne sezone, i ujedno, oborili u poslednjem kolu Premijer lige rekord po broju jedanaesteraca dosuđenih u istoriji engleskog prvenstva.

 

Naime, penal kojim je Bruno Fernandeš odveo svoj tim do trećeg mesta i Lige šampiona naredne sezone u 71. minutu meča sa Lesterom (2:0) bio je 14. za Mančester junajted.

Crveni đavoli su od 14 iskoristili deset. Takođe, iza Junajteda je ove sezone Mančester Siti sa 11 dobijenih penala od kojih su Građani pogodili šest.

Junajted je i prošle sezone bio na vrhu po broju jedanaesteraca sa 12, ali to nije bio rekord. U sezoni 2017/2018. Đavolima su dosuđena samo tri penala.

Međutim, jasno je da penali nisu jedini razlog zašto je tim iz crvenog dela Mančestera ove sezone igrao bolje i osigurao Ligu šampiona u poslednjem kolu.

Bruno Fernandeš je od svog dolaska zimus, pomogao ekipi da osvoji 32 boda u ligi što je više od bilo kog drugog tima u tom periodu do sada.

Isto tako, bio je uključen u 15 golova što je više od bilo kog drugog igrača u istom periodu, pa se samo na penale ne može baš svesti ceo uspeh Junajteda.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here