EPA-EFE

Južna Koreja prijavila je danas najveći skok u broju slučajeva koronavirusa posle više od 50 dana i saopštila da će primeniti oštrije mere karantina u naredne dve nedelje.

Vlada je na vanrednoj sednici odlučila da ponovo zatvori javne objekte poput parkova, muzeja i državnih pozorišta u oblasti Seula u naredne dve nedelje, kako bi usporila širenje virusa korona.

Zvaničnici savetuju privatne škole i igraonice da se zatvore tokom tog perioda ili na neki drugi način primene mere za borbu protiv virusa.

– Naredne dve nedelje biće ključne u obuzdavanju infekcije – rekao je ministar zdravlja Park Neung-hu i pozvao građane da izbegavaju okupljanja koja nisu neophodna, a kompanije da ponovo uvedu rad od kuće.

Direktorka korejskog Centra za kontrolu i prevenciju Džeong Eun-Kjeong rekla je da će Južna Koreja možda morati ponovo da uvede restriktivne mere fizičke distance, navodeći da je zdravstvenim radnicima sve teže da prate kako se virus prenosi.

– Daćemo sve od sebe da pratimo kontakte i primenimo preventivne mere, ali su ti napori ograničeni – rekla je ona.

Korejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je da je 67 od 79 novih slučajeva iz Seula, gde živi polovina od 51 miliona stanovnika Južne Koreje.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime