EPA-EFE

Južna Koreja prijavila je danas najveći skok u broju slučajeva koronavirusa posle više od 50 dana i saopštila da će primeniti oštrije mere karantina u naredne dve nedelje.

Vlada je na vanrednoj sednici odlučila da ponovo zatvori javne objekte poput parkova, muzeja i državnih pozorišta u oblasti Seula u naredne dve nedelje, kako bi usporila širenje virusa korona.

Zvaničnici savetuju privatne škole i igraonice da se zatvore tokom tog perioda ili na neki drugi način primene mere za borbu protiv virusa.

– Naredne dve nedelje biće ključne u obuzdavanju infekcije – rekao je ministar zdravlja Park Neung-hu i pozvao građane da izbegavaju okupljanja koja nisu neophodna, a kompanije da ponovo uvedu rad od kuće.

Direktorka korejskog Centra za kontrolu i prevenciju Džeong Eun-Kjeong rekla je da će Južna Koreja možda morati ponovo da uvede restriktivne mere fizičke distance, navodeći da je zdravstvenim radnicima sve teže da prate kako se virus prenosi.

– Daćemo sve od sebe da pratimo kontakte i primenimo preventivne mere, ali su ti napori ograničeni – rekla je ona.

Korejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je da je 67 od 79 novih slučajeva iz Seula, gde živi polovina od 51 miliona stanovnika Južne Koreje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here