EPA-EFE/BELARUSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Aktuelni predsednik Južne Osetije Anatolij Bibilov potpisao je danas ukaz kojim je za 17. jul zakazao referendum o prisajedinjenju ovog otcepljenog gruzijskog regiona Rusiji.

Novi lider gruzijskog otcepljenog regiona Južne Osetije Alan Glagojev izjavio je u sredu da će sačekati signal iz Moskve pre nego što se održi referendum o pridruživanju Rusiji.

Glagojev, koji je pobedio aktuelnog predsednika Anatolija Bibilova na predsedničkim izborima prošlog vikenda, rekao je da je Južnoj Osetiji potrebno da Rusija bude uključena u referendum o pridruživanju toj zemlji ukoliko bi on bio održan, prenela je agencija Rojters.

Moskva je priznala Južnu Osetiju i priobalni region Abhazije kao nezavisne posle kratkog rata sa Gruzijom 2008. godine, podseća britanska agencija.

2 COMMENTS

  1. Clea ukrajina,bez Galicije,Prednjestrovlje.Osetija i Abkazija je bilo deoRusije i treba da se vrati majci Rusij.KiM treba da se vratai majci Srbiji.Galiciju treba vratiti Poljskoj,madjarskoj i Slovackoj

  2. Otvorite sve granice za svakoga – pa se ne mora nikom nista vracati. Putinu su trebali i dan danas trebaju ratovi da bi ostao na vlasti i dalje pljacka svoj narod. Najobicniji mafiozo – bez trunke empatije za ubijenu decu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here