RTS

Domaća serija “Južni vetar”, u produkciji Radio-televizije Srbije i  realizaciji izvršne produkcijske kuće “Režim”, obeležila je dosadašnji deo televizijske godine. Nakon velikog uspeha filma, TV publika željno je iščekivala svaku premijernu epizodu ove dinamične sage.

Pred veliko  finale, koje je na programu u nedelju na Prvom programu RTS, “Južni  vetar” već sada ima rezultate kojima može da se pohvali i zahvali vernoj  publici. “Južni vetar” je najgledanija domaća serija u 2020. godini, sa prosečnim udelom u gledanosti od 35.5%, što znači da je uz seriju u  proseku bio svaki treći gledalac televizije u Srbiji.

Podatak koji dodatno pokazuje da je ova serija okupila ispred malih ekrana različite  generacije jeste da je udeo u gledanosti serije bio najveći u populaciji mladih od 15 do 19 godina i od 45 do 59 godina, koji po starosti odgovaraju roditeljima mladih.

Ovo je jedina domaća serija u 2020. godini sa više od dva miliona gledalaca – ne samo u jednoj, već u četiri do sada emitovane epizode. Sve epizode “Južnog vetra” dostupne su na RTS Planeti, a serija do sada ima više od 750 hiljada pregleda na multimedijalnoj platformi RTS-a.

“Južni vetar” duva poslednji put ove sezone 19. aprila, u nedelju od 20.15, premijerno na RTS 1, kada će Petar Maraš i ostali omiljeni likovi još jednom pokušati da pobede – sami sebe.

Pogledajte trejler za poslednju epizodu: https://www.youtube.com/watch?v=2tC-9nORHjo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here