U meču za utehu poraženih u polufinalu na kontinentalnom prvenstvu u Brazilu bilo je 2:1 na Korintijansovom stadionu u Sao Paulu, a bilo je i nasrtanja vrelih glava i dva crvena kartona.   

Argentina – Čile 2:1 (1:0 Aguero u 12, 2:0 Dibala u 22, 2:1 Vidal iz penala u 59)

Finale Brazil – Peru je u nedelju u 22 časa po našem

Argentinci su krenuli zainaćeno jer ih još boli, po njihovom mišljenju, sudijska nepravda iz polufinala s Brazilom (2:0), a odigrali su odlično protiv najljućeg rivala. Uzeli su pod svoje Čileance, a njih je Peru s 3:0 rastavio od trona na kojem su se šepurili s dve titule uzastopce, baš dobijajući Argentinu, oba puta na penale.

U loncu je počelo da vri u 37. minutu. Gari Medel je gradio loptu da izađe u gol-aut, a kapiten Argentine Lionel Mesi ga grubo odgurnuo s leđa. Prgavom zadnjem veznom Čilea pao je mrak na oči. Grudima je kao ratoborni pevac nasrtao na Mesija, a sudija je bez razmišljanja isključio obojicu.

Čile je brojčanu prednost pretočio u gol Artura Vidala s bele tačke. Imao je još pola sata od tada i da izjednači, ali Argentina nije klonula. Čak je imala neke kolosalne šanse da odagna svaku neizvesnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here