Pixabay

Južnokorejski fudbalski klub Seul izvinio se posle optužbi da su na praznim mestima na stadionu tokom utakmice bile postavljene seksi lutke kao publika.

U saopštenju, FK Seul je izrazio „iskreno kajanje“ zbog tog događaja.

Međutim, oni su naveli da su koristili lutke iz izloga, a ne lutke iz seks šopa, kako bi simulirali publiku na praznom stadionu tokom utakmice sa klubom Gvangju, koji su pobedili 1:0.

Saopštili su da su pokušali da dodaju „element zabave“ postavivši lutke na tribine i dodali da ih je Dalkom, kompanija koja proizvodi lutke, više puta uverila da nisu seksi lutke.

Oni međutim nisu razjasnili zašto su pristali na saradnju sa kompanijom koja proizvodi i seksi lutke, kao i zašto su sve lutke bile ženske. Pojedini klubovi na tribine postavljaju natpise ili slike navijača koji nose maske kako bi animirali igrače.

Nakon višenedeljnog odlaganja utakmica zbog pandemije koronavirusa, liga u Južnoj Koreji počela je 8. maja bez gledalaca. Prisustvo gledalaca biće zabranjeno sve dok se broj zaraženih i mogućnost širenja zaraze ne svedu na minimum.

U Južnoj Koreji je do danas zabeleženo 11.065 slučajeva zaraze i 263 smrtna slučaja.

U poslednja 24 sata broj novozaraženih je 15, što je znatno manje nego početkom marta kada je na dnevnom nivou bilo i do 500 zaraženih.

Zbog toga su vlasti popustile mere uvedene za sprečavanje širenja zaraze, pa je tako omogućeno ponovno otvaranje škola i nastavak sportskih liga.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime