Trener Real Madrida Zinedin Zidan bio je presrećan posle pobede nad Viljarealom i osvajanja titule kolo pre kraja La Lige.

Njegova ekipa je slavila sa 2:1, a zahvaljujući porazu Barselona na Kamp Nou od Osasune poslednje kolo dočekuje sa sedam bodova više od najvećeg rivala.

– Neverovatan je osećaj jer to što su igrači učinili je impresivno. Nemam reči kojima bih opisao svoje emocije. Ključ uspeha su igrači koji se bore na terenu. Istina je da je bitna i moja uloga, ali oni su ti koji veruju u moje ideje. Ovo je fenomenalna ekipa i kad ih vidim tako srećne i ja vrlo sam srećan. Čak su i oni koji su igrali manje odradili svoju ulogu i bili predani do kraj – istakao je Zidan i nastavio:

– Bili smo najbolji zato što smo osvojili najviše bodova. I to je to. Za mene je ovo jedan od najboljih dana u ulozi trenera. Proslava titule je čudan trenutak za sve, želeli bismo da budemo sa našim navijačima, ali čak i sada kada su kod kuće, sigurno su srećni. Liga šampiona je Liga šampiona, ali više sam zadovoljan ovim titulom.

Kraljevski klub je 34. put postao prvak Španije, odnosno prvi od sezone 2016/2017.

Zidanu je ovo druga titula u La Ligi, a sa Madriđanima je osvojio još tri Lige šampiona, i po dva Kupa kralja, Superkupa Evrope i FIFA klupsko prvenstvo sveta.

Real Madrid 7. avgusta očekuje revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Mančester Sitija, koji je na Santijago Bernabeu slavio sa 2:1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here