EPA
Sergej Lavrov

Kada je nešto u interesu SAD onda im je sve dozvoljeno, pa i da u trenu izbombarduju zemlju koja je na 10.000 kilometara udaljena od njihove obale – Jugoslaviju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu RT.

– Uporedite tu aroganciju, osećaj sopstvene superiornosti – to je taj kolonijalni mentalitet, kada mi je sve dozvoljeno, a ti moraš da radiš šta ti kažem. On se manifestuje, ne samo što se tiče naših interesa. Kada im je potrebno… Setite se, 1999. godine SAD su odlučile da Jugoslavija preti njihovoj bezbednosti. 10.000 kilometara od američke obale. U trenu su je izbombardovali – ispričao je Lavrov.

On je podsetio da je Kristofer Voker, koji je bio na čelu OEBS-a, proglasio genocidom nekoliko leševa koja su otkriveni u selu Račak, preneo je Sputnjik.

Kako se kasnije otkrilo, nisu bila u pitanju tela civila, već militanata, preobukli su ih u civilnu odeću i razbacali.

– Na isti način je to bilo urađeno i 23. aprila u Buči, kod Kijeva. To je ista šema. Ona radi, nezavisno od toga da li ona nekoga ubeđuje ili ne. Oni nisu ni morali nikoga da ubeđuju. Izbombardovali su Jugoslaviju. Formirali nezavisno Kosovo, kršeći sve principe OEBS-a. Samo su rekli: tako će biti – dodao je on.

Na Krimu, nakon referenduma, oni su rekli: samoproglašenost Kosova može, a samoproglašenost Krima – ne, to se sve vidi golim okom, i za to niko i ne pocrveni od stida, zaključio je Lavrov.

5 COMMENTS

  1. krnju Jugoslaviju. To im nije bio problem. Nesto se ne secamo da su Rusi rekli istorijsko NE. Dozvlili se pognute glave gundjajuci kako to nije dobro, dok su bombe padale po Bg i Srbiji.
    Da je to bila Jugoslavija prije ovih pajaca od politicara, velika Juga…ne bi niko smeo A da kaze. Ko sto ni Staljin nije smeo.

    • Koja bre velika Juga. To je bio samo san Srbojugoslovena. Koji se Hrvat izjašnjavao kao Jugosloven , takav ne postoji. Pitaj u Hr i Slo da li su priznavali Jugoslaviju. Nikad. A koliko je vredela ta vojska videli smo na početku 90 ih. Umesto da se umešaju i prekinu sukobe uradili su to što jesu. Ništa. Šljam i jagnjeće brigade , samo su to.

  2. У каквим интересима Америке је било да цео Словенски део Европе лежи у чами комунистичке диктатуре пролетаријата (читај будала). То је очигледну било у интересу “Аријевског” дела Европе са циљем да очисти Европу од преосталих Словена, пролетера који су побили и протерали Словене са имало памети у глави.
    Помози Боже лудацима!!!

  3. Хвала Богу да се неко сетио да склони Југославију са географских карти. На жалост страдало је много Срба.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here