U poslednjoj utakmici 24. kola engleske Premijer lige vodeći Liverpul kao gost savladao Vulverhempton s 2:1, što mu je 14. uzastopna ligaška pobeda.

“Redsi” su poveli u 8. minutu golom Džordana Hendersona koji je glavom sproveo u nebranjeni deo mreže centaršut iz kornera. Povoljan utisak zbog vođstva u 33. minutu je pokvarila povreda Senegalca Sadija Manea, jedne od Liverpulovih najvećih uzdanica. Umesto njega nemački trener Jirgen Klop na teren je poslao Takumija Minamina, novajliju iz Salcburga, koji je prvi Japanac u istoriji kluba.

Domaćin je izjednačio u 51. minutu pogotkom meksičkog napadača Raula Himeneza, svog najboljeg strelca (jedanaesti gol u prvenstvu). Kada je izgledalo da će Liverpulovoj seriji pobeda doći kraj, na scenu je stupio Brazilac Roberto Firmino, tvorac prve klupske titule svetskog prvaka potkraj prošle godine u Kataru.

Prethodnih sedam pobeda “redsa” bile su i bez primljenog gola. Poslednji tim Premijer lige koji je imao i osam uspeha uzastopce a da mu se mreža nije zatresla bio je Mančester junajted u februaru 2009. Kad je Himenez savladao brazilskog golmana Alisona Bekera, odbrana evropskog šampiona je poklekla u domaćem prvenstvu posle 725 minuta. Liverpul je prethodno primio golove u gradskom derbiju s Evertonom, kojeg je na Enfildu pobedio s 5:2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here