“Dobio sam nogom u glavu, šakom, laktovima, udarali su me u međunožje… Ma gde su stigli, davno je rekao proslavljeni hrvatski vaterpolista  Miho Bošković, na pitanje o brutalnosti u vaterpolu, pogotovo onoj ispod vode.

Tako portal 24sata.hr, prenosi tekst upravo o tim “dešavanjima” ispod vode. Sudije sude ono što vide, a često ne vide ništa. Dueli sidraša i beka ispod vode ponekad debelo prelaze granice normalnog. Neki svom snagom hvataju protivnike za testise, čupaju za dlake ispod pazuha, čekaju da sidraš zaroni pa ide koleno u glavu…

Zanimljivo, slična je situacija i u ženskom, vaterpolu.

 

– Pod vodom možete raditi šta hoćete, naravno, dok vas sudije ne vide. Za razliku od vaterpolista, kod nas kupaći kostim zauzuma veliku površinu, muškarci su u gaćicama. I onda ide hvatanje za kupaći kostim. Bude tu i džudo zahvata, rvačkih tehnika… Ko je u tome veštiji, oduzme koju loptu više – rekla je Mia Šimunić (35), trener vaterpolistkinja Mladosti za 24sata.hr i dodala:

– Mi ne nosimo duple kostime. Ako pukne, pukne. Moramo igrati dalje. Znate, to je dosta ugodno za oko publike – rekla je Mia kroz smeh.

Ali igračicama ponekad nije do smeha.

Evo što sve rade ispod vode:

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here