Kad Srbi oduševe Amerikance

0

 

Vesna Krstić, potpredsednica Crkve Sveti Nikola, naglašava da su svu domaću hranu pripremile vredne žene iz Kola srpskih sestara.

– Parohijani su takođe dobrovoljno i volonterski dolazili da rade kako bi se sve pripremilo i organizovalo. Nažalost, vreme nam je malo pokvarilo veću posetu, ali smo izuzetno zadovoljni. Organizacija je bila fenomenalna, mnogo ljudi se odazvalo na naš poziv da dođu i pomognu, puno njih je doniralo hranu, piće i ostale stvari koje su se koristile za taj dan… Jedan čovek iz Čikaga nam je donirao majice kako bi svi u organizaciji bili uniformisani. Pomagala nam je jedna žena iz Beograda, kao i jedan dečko iz Ohaja. S te strane sam prezadovoljna i zahvalna svima. Sve je proteklo u najboljem redu. Veliki je bio i odziv Amerikanaca koji su rekli da jedva čekaju da opet sledeće godine bude festival – kaže ona.

U muzičkom delu programa goste je zabavljao pijanista Vladan Mijatović iz Beograda i pevala je Jelena Ilić iz Čikaga. Bilo je veoma zabavno i veselo, a slavlje se završilo uz kolo oko pola dva posle ponoći.

– Zadovoljni smo što nije bilo nikakvog incidenta, niti problema – ističe potpredsednica crkve.

Interesantno je da je u toku celog dana bio puštan film Milorada Neškovića koji govori o Srbima i srpskim običajima. U nedelju je u crkvi održana nedeljna liturgija, a onda i organizovano gledanje prenosa košarkaške utakmice iz Španije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here