Lična arhiva
Podrška najugroženijima

Beograd, 21. maj 2020. godine – Kompanija Vip mobile donirala je uređaje i SIM kartice Centru za palijativno zbrinjavanje pacijenata BELhospice sa ciljem da olakša svakodnevni rad zaposlenima ove organizacije, koji i tokom pandemije korona virusa, nastavljaju da ispunjavaju svoju glavnu misiju pružajući specijalizovane usluge onkološkim pacijentima u odmaklim fazama bolesti.

Usled novonastalih okolnosti izazvanih pandemijom virusa COVID-19 i činjenice da pacijenti sa malignim oboljenjima predstavljaju jednu od najrizičnijih grupa, Vip mobile je podržao ovu dobrotvornu organizaciju koja pruža sveobuhvatnu brigu obolelima od teških i neizlečivih bolesti, uz istovremenu podršku njihovim porodicama. U periodu kada su fizički kontakti svedeni na minimum, pružanje psihološke pomoći pacijentima i članovima njihovih porodica kroz razgovor postao je važan segment njihove svakodnevice, zbog čega je kompanija prepoznala važnost ove podrške.

Vip mobile, između ostalog, svoje društveno odgovorne prakse tokom godina potvrđuje kroz pružanje pomoći humanitarnim i zdravstvenim organizacijama, a kako ističu iz kompanije, takva vrsta aktivnosti naročito je neophodna u ovim okolnostima koje predstavljaju veliki izazov za čitavo naše društvo.

Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu BELhospice je jedina dobrotvorna organizacija u Srbiji koja je usmerena na obezbeđenje palijativnog zbrinjavanja pacijenata terminalno obolelih od raka. Pored podrške pacijentima i njihovim porodicama, BELhospice je posvećen razvoju palijativnog zbrinjavanja na nacionalnom i regionalnom nivou kroz edukaciju profesionalaca i javnosti, savetovanje i saradnju sa nadležnim institucijama na unapređenju legislative.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here