Pexels

Ljubav se ugasila. Koje su granice da neko ostane, a neko ode iz bračne zajednice?

Ovan

Ovan ulazi u brak na neki način “brzo”. On nema stah od braka, vezivanja, da pripada nekome, ali brak doživljava kao “posao”. Sklopili smo ga i hajde sada da zajedno radimo na njemu. Daje kao i u poslu – sto posto sebe, voli, udovoljava ali će uvek zadržati crtu predvodnika. Međutim, momenat kada on izlazi iz braka je kada postane monotono i jednolično. Ovan voli akciju i ako je nema on odlazi. Takođe brak napušta kada nema poštovanja i kada “ne idu u istom smeru”. Ovan za sve ima biznis plan pa tako i za brak.

Bik

Bik ulazi u brak kada oseti stabilnost – i ljubavnu i materijalnu. On je sam po sebi materijalni znak i voli da pruža tu materijalnu i ljubavnu sigurnost i isto traži i od partnera. Bik je fenomenalan bračni drug i ne beži od obaveza. Ali preljuba je nešto što Bik ne oprašta. Kako je Bik zemljani znak koji nije baš sklon promenama on ostaje u tom braku jer će retko jako retko on doneti odluku da se razvede. Iako ostaje u braku od tog odnosa doslovno pravi pakao.

Blizanci

Večiti optimisti i tako doživljavaju brak. Nemaju strah od njega, lagano ulaze u bračnu zajednicu. Sa njma je život lep, rasterećujuć, jer Blizanci nisu naporni i konfizni ljudi. Komunikacija im je izuzetno važna. Kada se to izgubi i postane tmurno i sivo on bez mnogo razmišljanja napušta tu zajednicu.

Rak

Za Raka je brak jednako ljubav. Jedino i samo tako oni ulaze u bračne vode. Oni vole i udovoljavaju, pružaju sve. Od partnera traže da zajedno stvaraju topli dom, a potomstovo im je na prvom mestu. Međutim, kako je Rak emotivan i krhk, i najmanja sitnica njemu može da naruši bračnu idilu. Kako god da se stvari odvijaju i da je najgori scenario Rak nikada neće u javnosti pokazati da nešto nije u redu. Pred svetom je sve savršeno i nikada, nikada se ne razvodi.

Lav

Lav doživljava brak kao osvajanje svoje teritorije u džungli gde je on predvodnik. On voli brak ali stvari moraju da se postave od početka na svoje mesto. On mora da bude na prestolu i taj koji dominira. Za uzvrat daje doslovno sve! Ali kada se taj lanac pokida i kada se pobrkaju lončići brutalno napušta brak.

Devica

Devica vrši jaku i detaljnu analizu pre ulaska u brak. Ni potpisivanje predbračnog ugovora nije joj strano. Devica voli da je račun čist. Kod nje nema šarenila, 2 plus 2 su 4! Ulaze u brak da bi stvarali, da idu ka istom planu, da stvore dom, da imaju decu. Ako samo jedan deo izostane sledi “zdravo i doviđenja”!

Vaga

Vaga je neko ko ceo život traži svoju drugu polovinu. Vaga voli i priželjkuje brak. Konflikte rešava pričom pošto joj je diplomatija jača strana. Spremna je na svaki mogući kompromis, pa čak ako ide i na njenu štetu. Čak je ustanju i da oprosti prevaru, jer Vaga ima moto da je lakše kroz život ići u paru nego sam. Ume retko da napusti brak kada nema dovoljno pažnje i razumevanja.

Škorpija

Škorpijin moto je “zauvek si samo moj”. Kada uđe u bračne vode Škorpija menja svoj DNK kod. Od fatalne zavodnice ili zavodnika postaje najbolja majka, žena, ljubavnica i domaćica. Kod nje je jednostavno – prevara i sve je gotovo! Tada nastupa uragan i najbolje je da se partner preseli na drugu planetu, ne kontinent već planetu!

Strelac

Kako je večito dete Strelac i brak doživljava kao avanturu i igru. Strelac je lepršav u braku. Ne voli okove, ne voli pravila ali nikada neće učiniti nešto što bračnog partnera može da povredi ili ugrozi. On voli brak i zajednicu napuša samo onda kada mu se nameću ograničenja i kada dođe do posesivnosti. Odnosno, kada nema slobodu.

Jarac

Jarac je tradicionalista sa rigidnim parvilima. Vojska – zna se koja su zaduženja bračnih partnera, ko kada ustaje, ko šta kada i kako radi. Daje sve za porodicu. Odličan je roditelj. Ali samo ako se jedna stvar prekrši ili se desi i najmanji flert, prevaru da ne spominjemo on se razvodi.

Vodolija

Vodolija ulazi u brak, ali joj taj papir niša ne znači. Vodoliju možete često da vidite u neformalnom braku. Veliki je genije koji služi za rušenje tabua. Usvajanje dece je jedna od njegovih opcija, čak i pored svoje dece. Voli život, brak i nauku. Ono što Vodoliji smeta i kada ona odlazi je manjak poštovanja, stagniranje u braku i nerazumevanje.

Ribe

Kada Ribe uđu u brak to je za njih do kraja života. Nežne su i suptilne i svakodnevnim sitnim pažnjama znaju da obraduju partnera. Njihov problem jeste što sve što ne valja u braku preuzima na sebe. Uvek misli da je samo ona jedino kriva. Kako to breme nosi sama na svojim plećima to je optereti, a ona počinje da se povlači u sebe i tada počinje da razmišlja o razvodu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here