EPA-EFE
Vladimir Putin i Ramzan Kadirov

Ramzan Kadirov, jedan od najlojalnijih Putinovih saveznika, rekao je da u Čečeniji neće biti mobilizacije, iako je ruskoj vojsci povećanje trupa i više nego potrebno.

Naime, Kadirov je gostujući u jednoj emisiji rekao da je Čečenija “prebacila plan pomoći Rusiji za 254 odsto”.

– Taj plan u Čečenskoj Republici ispunjen je za 254 odsto. Takvi pokazatelji postignuti su ranije formiranjem novih jedinica Ministarstva obrane Ruske Federacije. Svi kandidati za službu prošli su kroz Vojni komesarijat. Taj smo mehanizam razradili od samog početka, i pre objave delimične mobilizacije – rekao je Kadirov.

Zbog toga je, kako kaže, u rat u Ukrajini dosad otišlo 20.000 Čečena.

– Čečenija je i više nego ispunila sve planove. Osim toga, Čečenija ima rezervu od više hiljada dobrovoljaca koji će, ako bude potrebno, moći ući u redove odbrane – naveo je Kadirov.

Čečenske majke i žene mogu ostati mirne

U Groznom, glavnom gradu Čečenije, pre dva dana održan je manji protest protiv mobilizacije. Kadirov je zapretio svima koji budu protestvovali.

Ali, dodaje da čečenske majke i žene mogu ostati mirne, misleći pritom da neće biti mobilizacije njihovih članova porodica.

– Zato pozivam stanovništvo Čečenske Republike, posebno naše voljene i poštovane majke, da ostanu mirni – rekao je Kadirov.

3 COMMENTS

  1. Treba ovi iz Moskve i Pterburga da idu u rat,mada znamo iz iskustva da su oni obicni poserci, zato ce posao kao uvek odraditi oni iza Urala !!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here