Odigrane su dve prve utakmice drugog dela 5. kola Lige šampiona. Igrao se po jedan meč u E i H grupi.

Fantastičan meč odigran je u Istanbulu gde je Lajpcig stigao do trijumfa od 4:3 golom rezerviste Serlota u 92. minutu. Nije na početku izgledalo da će se „bikovi“ mnogo mučiti da dođu do pobede. Ređale su se šanse pred golom slabog golmana domaćih Gunoka, a nemački tim je poveo u 26. minutu. Šutirao je Sabicer, lopta je pogodila Poulsena, promenila pravac i bila neuhvatljiva za golmana turskog šampiona. U 43. minutu Mukiele je povisio na 2:0, ali je Irfan Kahvedži, svojim prvim golom u trećem minutu nadoknade, ostavio Bašakšehir u igri.

I u nastavku su gosti ređali prilike, ali gola nije bilo sve do 66. minuta kada je Dani Olmo posle dobrog driblinga poslao loptu u desni donji ugao. Nisu domaći odustajali, Kahvedži je sa šest minuta kasnije smanjio na 3:2, a u 85. minutu, isti fudbaler, postigao je najlepši gol na meču. Izveo je slobodan udarac sa dvadesetak metara, a lopta se odbila od prečke i završila u mreži Gulačija.

Ni tu nije bio kraj goleadi, u drugom minutu sudijske nadoknade Norvežanin Aleksander FK LAJPSerlot, fudbaler koji je u igru ušao u 65. minutu, uspeo je da sa ivice kaznenog prostora matira loše postavljenog Gunoka. Imao je Istanbul još jednu šansu u poslednjim sekundada, posle loše intervencije Gulačija, ali je Lajpcig sačuvao pobedu. Sada Nemci imaju 9 bodova, koliko i Mančester Junajted, dok je PSŽ sakupio šest, bar do završetka meča na „Old Trafordu“.

Mnogo manje uzbuđenja bilo je u drugoj utakmici u prvom terminu, ali je ruski Krasnodar zabeležio trijumf protiv Rena koji ga ostavlja u Evropi i na proleće. Ove dve ekipe bile su bitku za treće mesto u grupi pošto su prva dva rezervisali Sevilja i Čelsi. Pošto je u prvom kolu meč u Renu okončan remijem, sada Krasnodar ima tri boda više od Francuza, ali i bolji međusobni skor. Jedini strelac na meču bio je Šveđanin Markus Berg u 71. minutu.

Bašakšehir – Lajpcig 3:4(1:2)
Kahvedži 45+3′,72′,85′ – Poulsen 26′, Mukiele 43′, Olmo 66′, Serlot 90+2′

Krasnodar – Ren 1:0(0:0)
Berg 71′

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here