Foto: MN Press
Košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Letoniju 101:100 u prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, i to, posle neizvesne završnice koju je u poslednjim sekundama rešio Marko Jagodić-Kuridža sa linije za slobodna bacanja. 

Od starta meča viđena je izuzetno brza i efikasna košarka na obe strane. Kao što je i očekivano, Letoija se od starta oslonila za šut za tri poena, dok su u timu Srbije igrali strpljivo i pogađali preko Marka Jagodića-Kuridže, Trifunovića i raspoloženog Alena Smailagića.

Igralo se uglavnom poen za poen, a Letonci su bili ti koji su tokom većeg dela meča diktirali ritam i odličnim šutem sa distance zadavali mnogo problema izabranicima selektora Svetislava Pešića. Tako je na poluvremenu bilo 56:52 za goste.

I u nastavku, viđena je slična slika. Letonci su pogađali iz svih pozicija, a Srbija je konstantno držala priključak.

Najviše uzbuđenja viđeno je na kraju meča. Letonci su imali prednost, 86:79, a posle prodora Trifunovića, i nedosuđenog faula, Srbiji je suđena tehnička greška. Ovaj momenat je dodatno aktivirao publiku, ali i igrače na terenu koji “dodaju gas” i stižu prednost rivala. Tako je na 1.25 do kraja Marko Jagodić Kuridža pogađa za 96:96. Letonci potom ponovo postižu poen, a Srbija se još jednom vraća za 98:98.

U poslednji 20 sekundi, Teodosić sa slobodnih bacanja donosi prednost Srbiji za 100:98. Usledilo je novo izjednačenje posle kojeg Svetislav Pešić traži tajm-aut. Na samo 11 sekundi do kraja, Teodosić dodaje do Marka Jagodića-Kuridže koji je fauliran na 2.8 sekunde do kraja. Košarkaš Srbije pogodio je prvo bacanje, promašio drugo i doneo Srbiji prvu pobedu u kvalifikacijama.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here