pixabay.com

Za nekoliko godina trebalo bi da počne gradnja prvog hotela u svemiru koji bi trebalo da ima restorane, bioskope i kapacitet smeštaja za 400 gostiju.

“Orbital Assembly Corporation” (OAC) i “Gateway Foundation” imaju velike planove za projekat koji su nazvali “Voyager Station”, a koji su najavili još 2019. godine.

Planiraju da započnu gradnju u niskoj orbiti oko zemlje 2025. godine. Iako su mnogi detalji zasad nejasni, poput troška gradnje, kao i smeštaja tamo, OAC ističe kako će im korištenje raketa koje se mogu koristiti ponovo poput Falkona 9 Maskove kompanije SpejsIks pomoći da održe troškove relativno niskim.

Džon Blinkau pokrenuo je OAC 2012. godine, a “Dejli Mejl” citirao je njegovu izjavu kako će to biti sledeća industrijska revolucija.

Fondacija “Gateway” pak na svojim stranicama piše kako će stanica “Voyager” biti jedan od “bitnih prvih koraka u kolonizaciji svemira i drugih svetova”.

“Maksim” navodi kako je OAC zvanično otvoren za privatne investitore, koji do 1. aprila mogu da kupe udio u firmi za 0.25 dolara po deonici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here