Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Meteorolog RHMZ-a, Goran Mihajlović rekao je za TV Prva da nas već u utorak očekuje sneg, kao i da ćemo ove zime imati znatno više snega nego prethodnih godina.

– U narednim danima nećemo imati tako niske temperature, ali je izvesno da će u ponedeljak u brdsko planinskim biti snega, a onda tokom noći sledi zahlađenje i u ponedeljak se očekuje sneg u skoro svim delovima Srbije osim na Zapadu i Severu zemlje – rekao je Mihajlović.

– Ovo zahlađenje nas očekuje u prvoj sedmici decembra, zatim sledi otopljenje. A do kraja decembra se očekuje tipično hladno vreme i nešto češča pojava poadavina. U odnosu na prethodne dve godine, možemo da očekujemo više snega – najavio je meteorolog.

O prognozi za novogodišnju noć je, kako kaže, još uvek rano govoriti, ali ima izgleda da ćemo u novu godinu ući sa snežnim pokrivačem.

– Negde pet do sedam dana do Nove Godine bismo mogli da pričamo detaljnije o snegu za doček – rekao je.

– Ova zima je bila prosečno hladna, u odnosu na prošlu biće više snega. U odnosu na prethodne dve godine, biće više snega. Već u utorak ćemo imati sneg, formiraće se snežni pokrivač od 5 centimetara – kazao je meteorolog.

 

1 KOMENTAR

  1. Ova zima blaga kao i sve ostale do sada, sa više padavina. Prosto se smejem prognozama nadležnih: Očekuje se polarna zima u Srbiji sa puno snega, pogotovo prvi deo zime. 🤣🤣😂😂 zamislite!!! Ovo se sada odlaže za drugu polovinu. Ja sam meteorolog amater i prosto se smejem takvim prognozama “stručnjaka”. Snega će biti više ali na nadmorskim visinama iznad 600 metara.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime