Pexels
Ilustracija

Sigurno je svaka žena isprobavala različite proizvođače lakova za nokte i došla do zaključka da je sa svakim lakom isto – nijedan ne može da izdrži na noktima duže od nekoliko dana.

Evo šta možete da korigujete, kako bi vam lak na noktima trajao što duže.

Baza

Iako vas mrzi, ne preskačite ovaj korak, jer će duže sačuvati lak čitavim. I ne samo to, za žene kojima se nokti listaju ovaj korak je obavezan, jer će sprečiti da lak puca.

Aceton pre lakiranja

Obavezno pređite vatom natopljenom acetonom pre nego što nanesete bazu kako bi nokti bili očišćeni od svih masnoća. Tako će boja mnogo duže trajati.

Završni sloj

Da, zvuči previše… Baza, lak, pa završni sloj. Ali upravo je završni sloj taj koji će vas spasiti od toga da sat vremena pazite da ne pokvarite lak dok se ne osuši. Završni sloj za brzo sušenje omogućiće da potpuno normalno funkcionišete za samo deset minuta. A još jedna prednost je što daje noktima divan sjaj.

Rukavice su obavezne

Ne samo zbog manikira, već i lepote celih ruku – uvek kada perete sudove, makar to bila i samo jedna šoljica, stavite rukavice.

Prepravke

Sredinom nedelje verovatno je da će biti potrebe da malo popravite manikir. Jednostavno, dodajte još jedan sloj laka, a potom ponovo završni i izgledaće kao tek nalakirani, a što je najbolje, za sve ovo biće potrebno manje od deset minuta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here