Pexels

Ponekad to ne shvatate, ali ostajanjem u pogrešnim vezama vi samo povređujete sebe na duže staze, čak i ako mislite da je ono loše što se dešava samo faza i da će se vaš trud isplatiti i da će se stvari uz sve vaše napore zaista promeniti.

Ukoliko se to prečesto ponavlja, vi ćete svu svoju energiju fokusirati na uporno popravljanje problema i tu počinjete da gubite sebe. Bez obzira na vašu snagu ili nezavisnost, to se može dogoditi svakome.

1. Postavite sebi prioritete

U svakoj vezi, briga o sebi je ključna. Lako je ući u toksične emocionalne potrebe i izgubiti sebe kada niste u mogućnosti da se brinete o sebi jer je sav fokus na partneru i zadovoljavanju njegovih potreba ili hirova. Čak i kada je sve u redu, ne oslanjajte isključivo na partnera da će vas usrećiti. Lepo je da delite uživanje i provodite vreme jedno sa drugim, ali setite se da nešto morate uraditi isključivo za sebe i da kompromis nije dovoljan.

2. Komunicirajte sa svojim prijateljima i porodicom

Ne ograničavajte se na jednu osobu u svom životu – nikada i ni zbog koga. Sve što ste imali sa svojom porodicom i prijateljima, sve rituale, običaje i vreme koje ste provodili zajedno, pokušajte da zadržite u istom ili bar sličnom obliku. Jasno je da nećete imati podjednako vremena, ali ne dozvolite sebi da ga isključivo provodite sa partnerom. Jednom kada partner postaje ceo vaš svet – u problemu ste.

 3. Izbegavajte da ste uvek isključivo vi za kompromis

Dobro je žrtvovati se u vezi da biste na kraju oboje uživali, ali nije prihvatljivo ako ste jedini koji se za to zalaže. Manje stvari će uskoro postati mnogo veće, a vi ćete izgubiti svoj identitet. Znajte u čemu u vezama ne treba praviti kompromise. Stoga, sledeći put kada budete morali da pravite kompromis, razmislite da li će to biti vredno truda, piše Pinkvilla.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here