www.freepik.com
Održavanje stana u najboljem mogućem stanju

Današnje tržište nekretnina je veoma konkurentno, pa izdavanje ili prodaja stana može biti izazovan poduhvat.

Lokacija stana, stanje nekretnine i cena su samo neki od faktora koji utiču na veću zainteresovnost.

Ipak, prodaja stanova Novi Sad i izdavanje stanova Novi Sad su procesi koji su olakšani činjenicom da postoji veliki broj potencijalnih kupaca i stanara koji traže nekretnine u većim gradovima.

Ukoliko želite da se istaknete među konkurencijom, važno je da vaš stan bude u najboljem mogućem stanju. Možete da napravite male izmene u enterijeru koje će imati veliki uticaj na izgled i funkcionalnost stana.

Povećajte vrednost stana koji prodajete

Ako ste rešili da prodate stan, sigurno da želite da dobijete što bolju ponudu za njega. Što je vaš stan sređeniji i uređeniji to ćete moći da dobijete veću cenu.

Sa malim ulaganjima možete napraviti izmene u stanu koje će poboljšati izgled, privući više interesenata za kupovinu i pomoći da vaš stan bude brže prodat.

Potrudite se da sve bude čisto, posloženo i uredno. Počevši od prostora ispred ulaznih vrata, pa do same unutrašnjosti. Potencijalni kupci uvek vole da vide svetao i funkcionalan stan, koji je prethodno dobro održavan.

Evo nekoliko saveta šta možete da uradite:

 

  • Krečenje – se itekako isplati. Vaši zidovi će biti osveženi, pa će potencijalni kupci imati utisak da ulaze u čist i svetao prostor.

 

  • Farbanje – ukoliko niste u mogućnosti da zamenite vrata novim, ili stolariju, uvek ih možete ofarbati i postići efekat da deluju kao nova. Takođe, kvake na vratima možete zameniti novim.

 

  • Sredite kupatilo – očistite ga od svih nečistoća i postavite neki miris koji će dodatno učiniti da prostor deluje sveže.

 

  • Doterajte kuhinju – veoma je bitno da je kuhinja čista i funkcionalna. Možete napraviti sitne izmene poput zamene slavine, ili sudopere, a kuhinjske elemente možete osvežiti novim slojem farbe.

 

  • Izbacite lične stvari – ukoliko trenutno u stanu imate neke fotografije, slike ili bilo koje lične predmete, najbolje bi bilo da ih sklonite. Naime, svaki kupac bi od vašeg stana trebalo da zamisli kao svoj dom, stoga je mnogo bolje kada u njemu nema vaših ličnih predmeta.

 

  • Iskoristite terasu ili balkon na najbolji način. Ljudi vole da u stanu imaju mogućnost da izađu na terasu i tamo piju kafu, ili da je iskoriste za nekoliko saksija cveća. Upravo zato, potrudite se da je sredite što bolje, jer to može biti veliki plus prilikom prodaje.

 

  • Istaknite posedovanje parking mesta – ukoliko postoji parking, posebno ga naznačite, jer je to velika prednost za sve vozače.

Poboljšajte izgled stana pre nego što ga izdate

Kada izdajete stan, ključno je privući potencijalne stanare i zainteresovati ih za vašu nekretninu. Jedan od načina da se to postigne je da se poboljša izgled stana pre nego što ga izdate.

Čak i male promene i ulaganja mogu napraviti veliku razliku i doprineti da vaš stan bude više atraktivan, što će povećati vaše šanse za uspešno izdavanje.

Sledi nekoliko praktičnih saveta i trikova kako da poboljšate izgled stana:

 

  • Pobrinite se da sve bude čisto. Pre nego što izdate stan, održavajte higijenu, potrudite se da čak i prozori i kupatilo budu uredni. Takođe, poželjno je da stan redovno luftirate, a uvek možete ubaciti neki osveživač vazduha koji će dodatno oplemeniti prostor.

 

  • Nemojte nagomilavati nameštaj. U stan ubacite samo funkcionalne komade nameštaja koji odgovaraju sobi u koju se smeštaju. Na taj način stanodavci će imati dovoljno prostora za život, a pritom će moći da ubace nešto što im zatreba.

 

  • Proverite da li su svi uređaji ispravni. Ukoliko nisu, trebalo bi da ih popravite ili zamenite novim.

 

  • Potrudite se da stan dodatno ukrasite. Ubacite sitne detalje koji će ulepšati prostor. Bilo da je to neka lampa koja će poboljšati osvetljenje, slika na zidu ili ogledalo u hodniku.

 

  • Dodajte cveće koje će osvežiti prostor. Sobno cveće ili kaktusi će ozeleniti sobu, a pritom se veoma lako održavaju i dugo traju. Ukoliko stan poseduje terasu, uz malo truda zasadite par biljaka koje će sigurno ostaviti lep utisak prilikom obilaska.

 

  • Obratite pažnju na podove. Ukoliko su u lošem stanju, a hoblovanje je trenutno van vašeg budžeta, kupite lepe tepihe i postavite ih u stan.

Brzo odgovorite na upite zainteresovanima i dogovorite obilazak

Bilo da prodajete ili izdajete stan, važno je da se dobro organizujete i brzo odgovorite svim zainteresovanima. Redovno odgovarajte na poruke i pozive, jer svaki može biti potencijalno novi kupac ili zakupac.

Osim brzog odgovora, važno je da budete fleksibilni u dogovorima, odnosno da efikasno dogovorite obilazak stana. Kupci i stanari obično imaju ograničeno vreme za traženje nekretnina, pa ako ne organizujete obilazak stana u najkraćem mogućem roku, postoji mogućnost da će otići kod nekog drugog.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here