EPA/Pavel Golovkin
Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da je ruski predsednik Vladimir Putin odigrao važnu ulogu u pitanju rešavanja sukoba u Nagorno-Karabahu.

– Ne mogu a da ne istaknem ulogu poštovanog Putina. Njegov stav je u velikoj meri pomogao da se taj proces odvija u pozitivnom smeru – rekao je Erdogan na pres-konferenciji u Bakuu.

On je dodao da bi Turska mogla da otvori granicu sa Jermenijom, ukoliko jermensko rukovodstvo napravi pozitivne korake.

– Mi smo pristalice mira u regionu, spremni smo da otvorimo vrata za Jermeniju. Nemamo problema sa jermenskim narodom – rekao je Erdogan.

Erdogan je takođe rekao da postoji mogućnost da se u regionu Južnog Kavkaza formira „platforma šestorke“ za razvoj saradnje. Kako kaže, platformu će činiti Azerbejdžan, Turska, Rusija, Iran, Gruzija i Jermenija, ukoliko bude želela.

– To bi bila dobra saradnja za razvoj regiona – poručio je turski lider.

Danas je u Bakuu održana vojna parada posvećena pobedi u drugom karabaškom ratu. Paradi su prisustvovali lideri Azerbejdžana i Turske, Ilham Alijev i Redžep Tajip Erdogan.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

1 COMMENT

  1. Rusi ih odbranili, sad jos kinezi da ih nahrane. Kada sagledaju sta su dobili, mogli su odmah da puste da ih azeri izmasakriraju. Mozda ce ipak naknadno svi da izvrse harakiri….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here