Youtube/Kings and Generals

Na poznatom Jutjub kanalu “Kraljevi i generali” objavljen je interesantan grafički prikaz Kosovske bitke, jedne od najvažnijih u srednjovekovnoj istoriji Srbije.

Ovaj kanal je, inače, poznat po animiranim prikazima svih značajnijih sukoba i događaja iz istorije sveta.

Uz kratak film, autori daju i objašnjenja događaja i po tome su se za kratko vreme, kako navodi “Istorijski zabavnik”, etablirali kao prilično uspešni na ovoj mreži.

Što se tiče Kosovske bitke, u uvodnom objašnjenju stoji da je Otomanska imperija bila u svoje vreme najmoćnija svetska sila koja je pokorila sve koji su joj se našli na putu ka Evropi. Ipak, kada su došli na Balkan, suočili su se sa žestokim otporom.

“Ljudi sa ovog prostora borili su se protiv Turaka skoro 200 godina i prkosili njihovoj vladavini još mnogo potom. Krvava bitka na Kosovu koja se odigrala 1389. primer je ove borbe za nezavisnost”, navodi se u snimku.

1 KOMENTAR

  1. Srpske bajke i sanove vi mislite da vas neko vjeruje viste i kao marod ste lazni ruskih cigani za koje ratovi pricate za one koje ste pocinili teror i genocid nad neduznim starim civiljima i zene deca toje vama u geni kada ste na mejdanu izgubili bitke jurisaliste na civilje spalenje pod torturom terorom i genocidom najlosa bica na planeti kraj vase ere

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime