Tokom letnjih dana neophodna je kako nega tela, tako i nega kose. Sunce, često pranje, more i so znaju dosta da isuše kosu i dovedu do ispucalih krajeva. Da vam se to ne bi desilo, primenite neke od ovih trikova i kosa će vam biti hidrirana, mekana i sjajna.

Maska za kosu na plaži

Na tržištu sada već postoje sprejevi za zaštitu kose na plaži. Međutim, njih može zameniti vaša omiljena maska za kosu. Pre nego što pođete na plažu, osim što ćete namazati zaštitni faktor, nanesite i vašu omiljenu masku za kosu na krajeve. Sunce i toplota će uticati da maska prodre dublje u dlaku, nahrani je i sačuva.

Ulje posle kupanja

Nakon što se vratite sa plaže ili nakon što operete kosu, nanesite na krajeve kokosovo ili orahovo ulje i nahranite vašu kosu. Ricinusovo ulje možete utrljati od korena, i osim što je jedan od najjačih faktora za rast kose, takođe kosu čini lepo i blistavom, a sprečava i opadanje kose i neutrališe perut.

Osvežite kosu nakon dana provedenog na bazenu

Pre svega u bazen ne ulazite sa suvom kosom, jer suva kosa upija sve kao sunđer te će tako upiti velike količine hlora koje mogu da oštete vašu kosu. Nakon dana provedenog na bazenu, napravite rastvor od nekoliko tableta aspirina i čaše mlake vode koji ćete naneti na kosu i ostaviti 15 minurta da odstoji a zatim isprati. Ova maska takođe pomaže plavušama da eliminišu zelenkastu boju koja može da se pojavi nakon kupanja u bazenu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here