pixabay

Ukoliko vam se desilo da vam parfem posle jako kratkog vremena prosto ispari ili vam je neko rekao čuvenu rečenicu: “Koliko si se naparfemisao/la”, ovo su saveti koje treba da primenjujete prilikom nanošenja istog.

1. Koristite parfeme umereno

Lepi mirisi nam daju energiju, jačaju samopouzdanje i čine da se osećamo lepše. Korišćenje parfema je svojevrsna umetnost. Zbog toga ne smete da preterujete jer ćete tako dobiti suprotan efekat. Previše jak miris može biti iritantan, a to je nešto što nikako ne želite. Prvo pravilo je, dakle, umereno korišćenje!

2. Ne mešajte mirise

Ako koristite određene parfemo ujutro, a neke druge uveče, preporuka je da se istuširate pre nego što promenite miris. Ne treba mešati različite kompozicije. Morate imati sličan miris parfema i dezodoransa, po mogućnosti da bude iz iste linije, prenosi Magazin novosti.

3. Novi sloj parfema nanesite tek kada prvi izgubi snagu

Miris gubi snagu nakon 4 do 8 časova, zavisno od toga da li koristite toaletnu vodu, parfem ili parfemsku vodu. Razlika u intenzitetu mirisa zavisi od koncentacije mirisnih ulja. Može da se desi da ste se vi navikli na svoj miris i da zbog toga mislite da se vaš parfem više ne oseća, ali ljudi u vašem okruženju se svakako neće osećati prijatno.

4. Koristite različite parfeme

Što ćešće koristite određeni parfem, to se brže naviknete na njegov miris, a samim tim ga i slabije osećate. Upravo zbog toga treba menjati mirisne note. Ne postoje striktna pravila, odaberite miris koji vama odgovara i miriše dobro na vašoj koži.

5. Probajte parfem na svojoj koži

Naprskajte parfem na unutrašnju stranu ručnog zgloba, ne više od tri puta od jednom. Bitno je kako se parfem oseća na vašoj koži. Parfem treba da odgovara temperamenti, raspoloženju i prilici.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here