EPA-EFE/ALEXANDRA BEIER
Boris Džonson

“Ništa šta što se dešava danas u Ukrajini ne može se porediti sa građanskim ratom u BiH, posebno ne sa Sarajevom koji je bio veliki logor za Srbe i koji je etnički očišćen od Srba”, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu britanskog premijera Borisa Džonsona da je “granatiranje Harkova od ruske strane strahota koja podsjeća na napade na Sarajevo koje su vršili Srbi 90-tih godina”, Dodik je rekao da je Džonson u pravu ako je mislio na naoružane bande kakve danas šetaju Kijevom, što se može videti na društvenim mrežama.

Dodik je istakao da je i njega to neodoljivo podsetilo “na Sarajevo kada je Alija Izetbegović dao vlast Juki Prazini, Caci i Kruški, koji su počinili najmonstruoznije zločine nad Srbima”.

– Ne znam kako se britanski premijer nije setio Republike Srpske i Srbije koju su mesecima bombardovali bez ikakvog pravnog osnova i bez ikakvog razloga. Ili Sirije, Iraka ili Avganistana gde su NATO snage izručile stotine hiljada smrtonosnih projektila. Ja lično ni te operacije na Bliskom istoku ne bih povezivao sa sadašnjom situcijom u Ukrajini, jer ni kontekst ni razlozi nisu za poređenje – naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

3 COMMENTS

  1. А шта се дешавало у Мостару?Заборављено је и то,и у читавој БиХ.Да ли че суд у Хагу звати злилобце лоји су мас бомбатдовали.Да ли че у Хаг ичи Блер,Саркози (збо Либије),НАТО због свих ратова,Турска због гемоцида над Арменијом,Косовски политичари који су под заштитом НАТО и ЕУ.И онај нобеловац из америке.Када че одговарати окупатори Косова,амети.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here