Ako ne primenite feng šui principe, mali stan lako postaje prenatrpan i zadržava ustajalu energiju. Zato, pročitajte savete kako da u vašem malom stanu stalno teče dobra energija.

U malom stanu ili garsonjeri gotovo je nemoguće odvojiti životni i radni prostor jedan od drugog. Drugim rečima, kako možete da dizajnirate spavaću sobu prema pravilima feng šuija, ako je to takođe deo dnevnog boravka koji se nesmetano uliva u kuhinju? Ne postoje zidovi između ovih zona, a kamoli vrata, tako da bi bilo moguće nekako preusmeriti tokove raznolike energije.

Kako stvoriti dobar feng šui u malom stanu?

I iako se, na prvi pogled, situacija čini beznadežnom, feng šui čak i u tako malim sobama omogućava vam da uspostavite protok energije i postignete maksimalnu harmoniju u kući. Prvo, vlasnici takvih stanova moraju naučiti da stalno održavaju red u svim uglovima svog stana. I drugo, moraju naučiti da kombinuju dizajn različitih zona tako da se međusobno usklađuju i stvaraju povoljnu atmosferu u kući. Da biste to postigli, morate se pridržavati sledećih saveta:

Čišćenje prozora – ključ harmonije u kući

Trudite se da stalno održavate čistoću u svim uglovima stana. Nigde ne bi trebalo da bude nepotrebnog smeća. Ono je izvor negativne energije koja brzo može napuniti malu sobu i postati izvor stalnih problema u mnogim životnim oblastima.

Obratite posebnu pažnju na ulazna vrata

U feng šuiju ulazna vrata kuće smatraju se glavnim izvorom či energije (koja ulazi u stan), pa je njeno stanje izuzetno važno za uspostavljanje sklada u bilo kojoj kući ili sobi. Ako je vaš stan mali, morate osigurati da ulaz u njega bude što čistiji i otvoreniji.

To će vam omogućiti da u kuću unesete maksimalnu moguću količinu energije, koja će unaprediti vaše životne uslove. Zato koristite kompaktni nameštaj, jarko osvetljenje, svetle ili umirujuće boje, kao i minimalističke predmete.

Čak i najmanjem predsoblju (ili onom delu stana koji obavlja te funkcije) treba imati bar poneki jednostavan ukras. Takođe, nipošto ne dozvolite da vam se pored vrata gomilaju cipele i odeća.

Pravilno uredite mesto za spavanje

Prostor spavaće sobe feng šui smatra jednim od najvažnijih sektora u kući. Tu se odmaramo nakon napornih radnih dana, a takođe prikupljamo snagu i energiju pre početka novog dana. Stoga, ako ne možete da odvojite zasebnu sobu, obratite pažnju na krevet. Ako je moguće, podelite dnevni boravak i prostor za opuštanje zavesom ili policom, a dobro će doći i veće saksije za cveće ili police za knjige.

Obratite pažnju na ono što vidite kada se probudite i odete u krevet. To ne treba da bude ni televizor, ni računar a ni korpa za veš. Umesto toga, ispred kreveta stavite jedan od talismana feng šuija (ili nešto prijatno za vas), koja će vas svako jutro pozdravljati i puniti pozitivnom energijom za ceo dan pred vama.

Koristite ogledala

Ona proširuju prostor, privlače više svetlosti, a kuću napune pozitivnom energijom. Nije ni čudo što ih nazivaju jednom od najefikasnijih maskota u feng šuiju.
Ona će biti posebno korisna u malom stanu, kome je potrebno vizuelno povećanje prostora. Odaberite velika ogledala koja se stapaju s vašim dekorom i postavite ih tako da unose što više svetlosti u vaš dom ili reflektuju nešto prelepo.

Najbolja mesta za feng šui ogledala su istočna, jugoistočna i severna zona vašeg stana. Čak i ako ne možete odmah da uredite kuhinjski deo u garsonjeri tako da prati feng šui principe, nemojte odustajati. Na kraju ćete pronaći opciju koja je najprikladnija za vas, koja neće samo ugoditi oku, već će vam omogućiti i uživanje u svim prednostima či energije koja nesmetano teče kroz vaš dom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime