Pexels.com

Skloni ste farbanju i često menjate boju kose, pogrešili ste i nezadovoljni ste rezultatom? Donosimo vam sjajne trikove kako da posvetlite kosu i ubrzate ispiranje.

Ovi sjajni načini za uklanjanje neželjene boje, nalaze se u vašoj kuhinji, a sve što vam treba su sirće, vitamin C i soda bikarbona.

Njihova namena je sjajna te ukoliko želite da isperete boju i ubrzo imate onu o kojoj ste oduvek sanjali, donosimo vam savršene savete kako ukloniti neželjenu boju kose.

Sirće

Kuhinjsko sirće, osim toga što može biti višenamensko izuzetno je i u službi lepote. Ukoliko želite da isperete boju koja vam se ne dopada, možete ga koristiti bez ustručavanja jer ne oštećuje teme.

Recept:

Napravite mešavinu sirćeta i vode i to u razmeri 1:1. Kada ste sigurni da ste to dobro uradili, nakvasite kosu i umotajte je u kapu za kupanje. Ostavite da deluje 30 minuta pa onda isperite. Ukoliko želite da se boja brže skine, možete praviti mešavinu sa više sirćeta.

Vitamin C

Iako postoji uvreženo mišljenje da je za uklanjanje boje najefikasniji limunov sok, ipak nije tako. U ovom slučaju tablete vitamina C brže deluju, a evo kako ih možete upotrebiti:

Recept:

Desetak tableta vitamina C stavite u posudu, pa sipajte malo vode. Gnječite ih kašikom dok ne dobijete pastu. Nanesite pastu na mokru kosu, stavite plastičnu vrećicu (ili kapu za tuširanje) i ostavite da deluje sat vremena. Posle samo isperite i operite kosu kao i obično.

Soda bikarbona

Ova zlatna namirnica iz vaše kuhinje efektna je i za skidanje farbe. Kako?

Recept:

Pomešajte jednu kašiku sode bikarbone sa dve manje kašike ustaljenog šampona i dobro promešajte. Ovu smesu nanesite kao običnu masku za kosu, protrljajte, a potom isperite. Ovo neće instant ukloniti vašu boju kose, ali će ubrzati ispiranje. Tretman ponavite kroz nekoliko dana, pri sledećem pranju

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here