Pexels
Ilustracija

Prvi sastanci su čudni, uprkos tome što su puni uzbuđenja, iščekivanja i nade.

Imate one čuvene leptiriće u stomaku i ne možete dočekati da vaš sastanak počne, dok su vam s druge strane živci napeti do maksimuma i brinete o najsitnijim detaljima. Razmišljate o tome šta ćete obući, kako će teći razgovor i da li ćete se svideti jedno drugom u dovoljnoj meri da započnete vezu.

Niko zapravo i ne razmišlja o tome kako će se sastanak završiti. Međutim, završetak sastanka je jednako važan kao i njegov početak. Zašto? Zato što pri završetku stavljate finalni pečat na vaš sastanak. Prvi sastanak se može završiti na više načina, pri čemu ćete možda želeti ili nećete da ponovo vidite datu osobu. A kako da vam ne bude neprijatno na kraju sastanka saznajte u nastavku teksta.

PONUDITE SE DA PODELITE RAČUN

Ako se vaš sastanak odigrao u restoranu, lako ćete zaključiti kada se on bliži svom kraju. Kada završite sa desertom, račun će stići na vaš sto. To je pravi trenutak da se ponudite da platite polovinu računa. U većini slučajeva momak će hteti da sam plati račun, ali to ne znači da se ne možete ponuditi da učestvujete u plaćanju. Možete reći nešto poput “sjajno sam se provela, zašto ne bismo podelili račun?”. Ne insistirajte ako on želi da ispoštuje tradiciju i bude džentlmen.

PRIČAJTE OPUŠTENO O DRUGOM SASTANKU

Ako je veče lepo proteklo, sigurno ćete želeti ponovo da ga vidite. Prvi sastanak ujedno služi i za zakazivanje drugog, međutim to je poželjno da uradite vrlo suptilno. Kada zaključite da se sastanak približio kraju, suptilno spomenite da ste raspoloženi za to da ga ponovo vidite. Potrudite se da zvučite što ležernije i da ne izgledate previše napadno. Možete reći nešto poput “uživala sam večeras, nadam se da ćemo se videti ponovo”.

DOGOVORITE DRUGI SASTANAK

Ako osećate dovoljno samopouzdanja, i mislite da bi i momak sa kojim ste bili na sastanku želeo vas da vidi ponovo, recite mu da želite ponovo da ga vidite. Uspostavite kontakt očima sa njim, nežno mu dodirnite ruku i kažite nešto poput “večeras sam se zaista lepo provela, da li si slobodan da se vidimo ovog vikenda?”. I pri tom nabacite vaš najlepši osmeh.

POLJUBAC ILI NE?

Koliko god da je sastanak bio prijatan, njegov kraj može da bude vrlo neugodan jer se sve vrti oko toga da li da momku sa kojim ste bili na sastanku uputite poljubac za laku noć ili ne. Trik je u tome da tom čuvenom poljupcu ne pridajete baš toliki značaj. To ne mora da bude poljubac koji vodi ka nečem, a posebno ne ka seksu na prvom sastanku. Poljubac za laku noć i za savršen završetak sastanka, može da bude samo to. Osim toga, ako niste raspoloženi za konkretan poljubac, i onaj u obraz uz “lepo mi je bilo večeras”, će poslužiti svrsi.

POŠALJITE MU SMS

Ako ste se zaista lepo proveli na sastanku, možete sačekati dok vam se do sutradan utisci ne slegnu, i poslati mu poruku u kojoj mu to saopštavate. Takođe, možete napisati i nešto što implicira da biste voleli ponovo da ga vidite. A ako ste nestrpljivi da mu kažete koliko vam je vreme jednostavno proletelo sa njim i da jedva čekate da ga ponovo vidite, uradite to isto vreče. Muškarci vole direktne devojke, mnogo više od onih koje igraju igrice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here