Tanjug/AP

Litvanski košarkaš Jonas Valančijunas odigrao je neverovatan meč za Nju Orleans Pelikanse i sa rekordom karijere od 39 poena vodio je svoj tim do trijumfa nad Los Anđeles Klipersima rezultatom 123:104!

Međutim, ono što je privuklo najveću pažnju kada je u pitanju njegova partija jeste neverovatno prvo poluvreme u kom je za 16 minuta ubacio sedam trojki iz isto toliko pokušaja. Ovo verovatno ne bi bilo iznenađenje da je u pitanju neki bek šuter, ali vredi pomenuti da je Litvanac centar kom definitivno nije primarno to da šutira za tri poena.

Valančijunas je dodao i 15 skokova i jedini je igrač uz Stefa Karija koji je ove sezone na jednom meču imao najmanje 35 poena, 10 skokova i sedam ubačenih trojki.
Takođe, Valčančijunas je tek šesti igrač u NBA (otkako se prati napredna statistika) koji je ubacio sedam trojki iz sedam pokušaja za poluvreme. Prethodno su to učinili Trevor Ariza, Kari, Ben Gordon , Šon Vilijams i Laef La Frenc.

– Momci su ga zvali Dirk Valančijunas. Bilo je neverovatno gledati ga večeras i drago mi je što posle svakog šuta želi da ide dole na skok ukoliko promaši – rekao je trener Nju Orleansa posle meča.

Zanimljivo, Valančijunasa su posle meča “zezali” i na društvenim mrežama gde su tvrdili da bi Litvanac definitivno trebalo da bude testiran na narkotike kako je šutirao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here