EPA-EFE/Isabel Infantes
Janik Siner

Janik Siner je pobednik ATP turnira u Beču.

Posle tri sata i šest minuta igre, Siner je u sjajnom finalu pobedio Danila Medvedeva. Italijan je slavio rezultatom 7:6, 4:6, 6:3.

Sineru je ovo deseta titula u karijeri, a četvrta ove godine.

Posle 62 minuta igre, prvi set je pripao Sineru koji je bio bolji u taj brejku. Medvedev je bio taj koji je prvi stigao do brejka u ovom delu meča. Poveo je Rus 3:1, ali nije uspeo da potvrdi brejk. Siner je uzvratio već u narednom gemu.

Medvedev je imao novu brejk loptu, koja je ovoga puta mogla da mu donese i set u 12. gemu, ali Italijan uspeva da osigura taj brejk. Ni dodatni period prvog seta nije mogao bez drame. Otvorio ga je Siner mini brejkom da bi zatim izgubio oba poena na svoj servis. Uspeo je Italijan da se vrati u osmom poenu, da propusti jednu set loptu, spasi jednu i zatim prvi vođstvu 8:7 napravi mini brejk i povede 1:0.

Drugi set je protekao u znaku Medvedeva. Siner je uspeo da spasi tri brejk lopte u trećem gemu, ali nije imao odgovor na napade Medvedeva u petom gemu kada je Rus poveo 3:2. Medvedev je dodao još jedan brejk, nanizao četiri osvojena gema, ali je Siner uspeo da vrati jedan brejk u gemu u kome je Medvedev servirao za izjednačenje pa je bar malo produžio drugi deo meča, ali nije izbegao ulazak u treći set.

U odlučujućem delu meča koji je bio i najduži, videli smo bespoštednu borbu.

Mučio se Siner već u prvom gemu, ali Medvedev nije uspeo da dođe do brejk lopte, da bi u narednom spasio tri, a onda propustio jednu.

Četvrti gem je odlučio meč. Imao je Siner dve vezane brejk lopte (15:40), videli smo čak 12 izjednačenja, Medvedev je imao pet gem lopti, spasio je ukupno osam brejk lopti, a na kraju je Siner devetu pretvorio u vođstvo 3:1.

A onda dva vezana gema – dva brejka. U sedmom gemu je Siner uspeo da potvrdi prednost brejka i da u osmom dođe do meč lopte na servis Medvedeva.

U devetom gemu je Siner spasio dve brejk lopte i uspeo da konačno završio ovaj meč i upiše pobedu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here