EPA/ALEXEI DRUZHININ/SPUTNIK/KREMLIN

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni je uverio ruskog lidera Vladimira Putina na sastanku u Rimu da će raditi na tome da Rusija bude neodvojivi deo Evrope i da se stavi tačka na „apsurdne sankcije“.

– Normalno, ja sam mu potvrdio da ćemo raditi na tome da Rusija sve više postaje neodvojivi deo Evrope i deo slobodnog sveta, kome ona pripada i po istoriji i po pozivu, i da se stavi tačka na apsurdne sankcije – izjavio je Berluskoni u intervjuu za milanski „Đornale“.

Po njegovim rečima – Putin to zna i ceni.

Bivši premijer je podsetio i da je upravo on bio inicijator potpisivanja istorijskog sporazuma u Pratika-di-Mare o stvaranju Saveta Rusija-NATO.

– Treba da se vratimo tom duhu, kako bismo zajedno, Rusija i Zapad, odgovorili na velike izazove narednih godina – izjavio je Berluskoni.

Najpoznatiji italijanski političar je rekao da je srećan zbog dobrih odnosa Putina i potpredsednika Vlade Italije Matea Salvinija, jer – „sve što jača prijateljstvo Rusije i Italije je dobro za našu državu“.

Podsetimo – Putin je u četvrtak posetio Rim gde se sastao sa rimskim papom Franjom, predsednikom Italije Serđom Matarelom i premijerom Đuzepeom Konteom. Na kraju zvaničnog programa, kasno uveče, ruski lider je imao i prijateljski sastanak na međunarodnom aerodromu „Fjumičino“ sa Silvijom Berluskonijem.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime