Yotuube/FRRANCE 24 English
Donbas

Šef Odbora Državne Dume za Zajednicu Nezavisnih Država Leonid Kalašnjikov smatra da sada nije pravo vreme za održavanje referenduma u samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici o ulasku u sastav Rusije.

– Mislim da sada nije pravi trenutak za ovo. Za sada nema potrebe da brinemo o takvim pitanjima, kada se sudbina odlučuje na frontu – rekao je Kalašnjikov.

Ranije danas, lider LNR Leonid Pasečnik izjavio je da na teritoriji te samoproglašene republike bi mogao da bude održan referendum o ulasku u sastav Rusije.

– Mislim da će u bliskoj budućnosti na teritoriji republike biti održan referendum, na kome će narod ostvariti svoje apsolutno ustavno pravo i izraziti mišljenje o ulasku u Rusku Federaciju – rekao je Pasečnik na sastanku sa stranim novinarima, prenosi agencija RIA Novosti.

2 COMMENTS

  1. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija je naveo da Ukrajina nije podnela zahtev za registraciju granice od 1991. godine, pa država Ukrajina ne postoji ….
    A mi za to ne znamo!!!
    07.04.2014. Generalni sekretar UN Ban Ki Mun dao je zapanjujuc‌u izjavu, čija je distribucija zabranjena u ukrajinskim medijima i na internetu. O sukobu dve zemlje razgovarano je na sednici Saveta bezbednosti UN. Iz ovoga je izvučen sledec‌i zaključak:
    Ukrajina nije registrovala svoje granice od 25. decembra 1991. godine. UN nisu registrovale granice Ukrajine kao suverene države.
    Dakle, može se pretpostaviti da Rusija ne krši svoja prava u odnosu na Ukrajinu.
    Prema Sporazumu ZND, teritorija Ukrajine je administrativni okrug SSSR-a. Dakle, niko ne može biti kriv za separatizam i nasilnu promenu ukrajinskih granica.
    Prema međunarodnom pravu, država jednostavno nema zvanično priznate granice.
    Da bi rešila ovaj problem, Ukrajina mora da završi demarkaciju granica sa susednim zemljama i dobije saglasnost susednih zemalja, uključujuc‌i Rusiju, na njihovoj zajedničkoj granici. Potrebno je sve dokumentovati i potpisati sporazume sa svim susednim zemljama.
    Evropska unija je obec‌ala podršku Ukrajini po ovom važnom pitanju i odlučila da pruži svu tehničku pomoc‌.
    Ali hoc‌e li Rusija potpisati sporazum o granici sa Ukrajinom? Naravno da ne!
    Pošto je Rusija pravni sledbenik SSSR-a (to potvrđuju i odluke međunarodnih sudova o imovinskim sporovima između bivšeg SSSR-a i stranih država), zemlje Ukrajina, Belorusija i Novorosija pripadaju Rusiji i niko nema pravo da biti bez njih.Rusija da raspolaže ovim prostorom.
    U suštini, sada sve što Rusija treba da uradi jeste da izjavi da je ovo područje rusko i da je sve što se na tom prostoru dešava unutrašnja stvar Rusije.
    Svako mešanje c‌e se smatrati merom protiv Rusije. Na osnovu toga mogu da poništim izbore 25. maja 2014. i da radim šta narod hoc‌e!
    Prema Budimpeštanskom memorandumu i drugim sporazumima, Ukrajina nema granice. Država Ukrajina ne postoji (i nikada nije postojala!).
    Aleksandar Panin,
    Ključne vesti
    Preuzeto “Mir” na Telegramu

  2. Pa sto je onda unistava kad je dio Rusije? Bombarduje svoj narod – moj Panine? Ko sto su se Srbi RS-a potpomugnuti bracom iz Srbije, bilo je i Grka i Rusa i Ukrajinaca…izborili za RS – tako se sad Ukrajinci bore za svoju UR. Sedmi ruski general je danas upucan. Moral ruske vojske je veoma los.
    Putin se sad za sad – po stanju na terenu, zestoko prevario.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here