Foto: MN Press
Nikola Kalinić

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić otkrio je posle dve godine koji su bili razlozi zašto nije išao nja Mundobasket 2019. u Kini.

Reprezentacija Srbije je išla u jakom sastavu, ali činjenica je da je nedostajao Kalinić, koji nije bio ni pozvan odlukom selektora Aleksandra Đorđevića.

Posle dve godine pauze, Kalinić je za Sport klub analizirao tu situaciju.

– Na samom početku nije mi toliko teško palo ne pozivanje. Teže mi je padalo kad sam gledao utakmice, pa vidim gde sam mnogo da doprinesem svojim zalaganjem, borbenošću i energijom pre svega, a potom i košarkaškim kvalitetima i iskustvom – kaže Kalinić i dodaje:

– S jedne strane mi je bilo loše, ali s druge sam imao slobodno leto. Konačno sam se smestio u svom stanu u Novom Sadu, video neke ljude koje nisam video godinama, proveo vreme sa porodicom, posetio babe, ujake i sve.

– Hoću da ti kažem, bilo mi je loše, ali mi je s druge strane leglo idealno. Oporavio sam i telo, posle toga sam imao dve dobre sezone, pogotovo ova u Valensiji – bio sam svež, željan i odmoran. Uvek postoje dve strane medalje.

Na pitanje šta je bio razlog neodlaska u Kinu, Kalinić kaže:

Nisam „neotišao“, ja nisam bio pozvan. To je pitanje za Saleta Đorđevića. Nisam nikada dobio… U stvari, dobio sam neki banalan, glupav razlog koji ni meni nije bio jasan. Ne znam stvarno, ne znam šta da ti kažem, ne znam razlog – kaže Kalinić.

Ipak, on je rekao koji je to razlog bio:

– Ne sećam se tačno formulacije, zato neću da citiram, ne sećam se tačno, ali znam da ništa konkretno nisam dobio tipa „radio si loše ovo“ ili „želim drugog čoveka na tvojoj poziciji“ ili „ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa“… Sve je bilo nešto izokola, ništa mi nije bilo jasno posle tog razgovora – rekao je Kalinić.

– Na meni je taj deo i težina zadatka da napravim te odluke. Kad pogledam ekipu mislim da smo popunjeni na svim pozicijama. U ovom trenutku je moja odluka takva moje neke vizije sa kakvim igračima treba da igramo na prvenstvu. Treba nam fizička sprema i takozvani “sajz” igrača – rekao je Đorđević tada.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime