Youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Pandemija koronavirusa prekinula je snimanje TV serije “Kaljave gume”, koju za RTS radi izvršna produkcija  Easy E Films, prema scenariju Mie Ćertić, u režiji Miodraga Ćertića.

Prva klapa serije pala je 18. februara i nepunih mesec dana kasnije ekipa se razišla, čekajući da se kamere ponovo uključe, kada se za to uslovi budu stvorili.

Radnja romantične komedije od 10 epizoda smeštena je u Kaliforniju i govori o vremešnoj ženi kojoj umire muž i ona odlazi kod sina u Ameriku, gde na neki način počinje novi život, upoznavši farmera iz “neke američke nedođije”. Glavnu junakinju Vesnu, tumači prvakinja Ateljea 212  Gorica Popović, a njenog udvarača, američki glumac Kris Malki. Uz njih, igraju i Miodrag Krstović, Bojan Žirović, Jelena Stupljanin, Jovana Gavrilović, Goran Sultanović, Olga Odanović, Branka Šelić… Vesninu komšinicu u Kaliforniji igra  američka glumica Aida Turturo, poznata iz čuvene serije “Porodica Soprano”.

Autorsku ekipu većim delom čini domaća ekipa, ali neminovno i deo iz Sjedinjenih Američkih Država. Pored dvoje glumaca, direktora fotografije Poljaka Marčina Banasiaka, angažovan je I scenografski tim koji je u beogradskom studiju na Dorćolu postavio kalifornijske enterijere. Nakon Srbije, deo ekipe putuje u Kaliforniju, gde će nastaviti snimanje serije čije emitovanje je planirano sledeće godine na RTS-u. Do tada, pogledajte prvi trejler Kaljavih guma.

Kris Malki, našoj publici je najpoznatiji kao Henk iz kultne serije “Tvin Piks”. Osim ove serije Dejvida Linča, važnije uloge ostvario je u filmovima “Kapetan Filips” I “Goti”, serijama “Carstvo poroka”, “Any day now”. U svojoj filmografiji ima više od 250 filmskih I TV uloga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here