Unsplash
Ilustracija

Jaja, krompir i luk su namirnice koje su neizostavan deo svakog domaćinstva. Ako ste mislili da od ove kombinacije ne može da se napravi savršen ručak, prevarili ste se.

Recept za tradicionalnu špansku tortilju je veoma lak i što je najvažnije, maksimalno štedi kućni budžet. Vrlo je verovatno da nećete ni morati da idete u nabavku jer kao sve već imate već u svojoj kuhinji.

Ovo jelo se može poslužiti kao doručak, ručak ili večera, sve zavisi od toga uz šta ga servirate. Ipak, ovaj šanski specijalitet se služi samo ovako bez ikakvih dodataka.

Sastojci:

Četiri krompira,
jedna glavica crnog luka,
četiri jaja,
ulje, so, biber

Priprema:

Oljuštite krompir i iseckajte ga na sitne kockice ili na tanke krugove. U tiganj nalijte ulje toliko da prekrije dno i zagrejte ga, a potom ubacite luk i krompir.

Dinstajte dok krompir ne omekša, a luk ne potamni. Sklonite sa ringle i ocedite od ulja, ali ga ne bacajte.
Jaja umutite u kajganu, a potom dodajte smesu krompira i luka i dobro pomešajte.

Ponovo u tiganj sipajte ulje na kome ste pržili krompir i zagrejte ga, pa ubacite smesu od jaja, krompira i luka. Začinite solju i biberom po ukusu. Ostavite da se prži na tihoj vatri, obavezno bez mešanja.

Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da sada već formirana tortilja ostane na tanjiru, a potom je vratite u tiganj, kako bi ispekli i drugu stranu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here