Youtube/SDA Sandžaka
Šaip Kamberi

Poslanička grupa “Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina”, čiji član je bio i narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi, više ne postoji. Razlog za to je podrška liste “Zajedno za Vojvodinu” vladajućoj većini u Skupštini Srbije, a Kamberi i poslanici SDA Sandžaka insistiraju da ostanu opozicija.

Kamberi kaže da je poslanička grupa prestala da postoji onog trenutka kada je narodni poslanik Tomislav Žigmanov sa vojvođanske liste izabran za ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u novoj vladi.

– U ovom trenutku nemamo poslaničku grupu, već delujemo individualno. Nadamo se da ćemo naći istomišljenike iz redova demokratske opozicije – rekao je Kamberi.

Koalicija Albanaca doline, koju predstavlja Kamberi, formirala je u avgustu poslaničku grupu sa listom “Zajedno za Vojvodinu” i SDA Sandžaka nakon konstituisanja Skupštine.

Kamberi je tada rekao da je nova poslanička grupa jedina u ovom sazivu parlamenta u kojoj su isključivo poslanici sa lista manjina.

Rasturanje poslaničke grupe znači da su Kamberi i dvoje poslanika iz SDA Sulejmana Ugljanina ostali u opoziciji. Oni, međutim, ne mogu da osnuju novu poslaničku grupu, jer je uslov za to najmanje pet narodnih poslanika.

1 COMMENT

  1. Taj žigmanov ni po kom osnovu ne zaslužuje funkciju koja mu je data
    Da napomenemo kakva to prava Srbi u hrvatskoj imaju ista takva mogu imati hrvati u Srbiji.
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here