pixabay.com

Kanada je otkrila ukupno 15 slučajeva nove omikron varijante Covid-19 i trendovi teških bolesti širom zemlje mogli bi ponovo da porastu, izjavili su kanadski zdravstveni zvaničnici.

Savezna vlada je saopštila da podržava preporuku nacionalnog savetodavnog odbora za imunizaciju da svi odrasli stariji od 50 godina treba da dobiju treću dozu vakcine šest meseci nakon vakcinacije drugom dozom, preneo je Rojters.

Zvanična Otava je prošle sedmice objavila da će zahtevati od putnika koji dolaze avionom iz svih zemalja osim SAD da se testiraju na Covid-19, a proširila je zabranu za dolazak putnika iz 10 zemalja sa juga Afrike.

Zdravstveni zvaničnik Tereza Tem rekla je prvo novinarima da u Kanadi ima 11 slučajeva zaraženih omikron varijantom koronavirusa.

Nekoliko sati kasnije grad Jork je saopštio da je kod deteta koje ima manje od 12 godina dijagnostikovana omikron varijanta.

Dete je nedavno putovalo na jug Afrike, navodi se u saopštenju.

Toronto je potom prijavio svoja prva tri slučaja zaraze varijante omikron kasno sinoć.

Kako su rekli lokalni zdravstveni zvaničnici, dve osobe su se nedavno vratile iz Nigerije, dok se jedna osoba vratila iz Švajcarske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here