EPA/Dean Lewins
Denis Šapovalov

Denis Šapovalov priredio je iznenađenje u osmini finala Australijan opena, pošto je u tri seta elinisao trećeg tenisera sveta Nemca Aleksandra Zvereva – 6:3, 7:6, 6:3. Kanađanin će u četvrtfinalu igrati sa Rafaelom Nadalom koji je izbacio Manarina.

Nemački teniser Aleksandar Zverev imao je jedinstvenu priliku da u Melburnu profitira i da se eventualnim osvajanjem prvog grend slema popne na prvo mesto ATP rang liste i da prestigne Novaka Đokovića. Ipak, to se neće dogoditi jer je Zverev krajnje neočekivano položio reket već u osmini finala i to od 14. igrača sveta Denisa Šapovalova.

Od samog početka susreta Kanađanin je igrao odličan tenis, bio je maksimalno koncentrisan i spreman za sve ono što je spremio favorizovani Nemac. U prvom setu jedan brejk je „prelomio“ u korist Šapovalova, a napravio ga je u četvrtom gemu što je bilo dovoljno da slavi rezultatom 6:3.

U drugom setu viđena su čak četiri brejka i on je, ujedno i počeo, brejkom koji je napravio Šapovalov, ali ga je Zverev „poništio“ u četvrtom gemu za 2:2. Do kraja drugog seta po još jedan brejk je viđen na obe strane. Taman kada se činilo da će Saša Zverev posle brejka za vođstvo od 5:3, rutinski osvojiti set na sopstveni servis, usledio je ribrejk.

Zatim su Zverev i Šapovalov bili sigurni na sopstvene servise i usledio je tajbrejk iz kojeg je kao pobednik rezultatom 7:5 izašao Kanađanin. Nema sumnje da je to poremetilo Zvereva koji je u prošlosti i te kako znao psihološki da padne i da je podsetio na te dane, pokazavši staro lice.

Već u drugom gemu trećeg seta razigrani Kanađanin uspeo je da „ukrade“ servis indisponiranom Nemcu i to se ispostavilo kao ključni detalj trećeg seta što mu je bilo dovoljno da finišira meč i da slavi rezultatom 6:3.

U četvrtfinalu Šapovalova čeka Rafael Nadal koji je posle drame u prvom setu, bez problema izašao na kraj sa Francuzem Adrijanom Manarinom.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here