EPA-EFE/RINGO CHIU
Kanje Vest

Društvena platforma X ponovno je aktivirala račun Yea, muzičara ranije poznatog kao Kanje Vest, nakon što je suspendovan pre gotovo osam meseci jer je reper prekršio pravila koja zabranjuju podsticanje na nasilje.

Yeov račun sada prikazuje njegovu poslednju objavu od 1. decembra, dan pre nego što je njegov nalog suspendovan na platformi X, bivšem Tviteru.

Ye neće moći da monetizuje svoj nalog na X-u, a oglasi se neće pojavljivati pored njegovih postova, javio je Wall Street Journal u subotu, pozivajući se na mrežu X.

Yeov račun suspendovan je u decembru, samo dva meseca nakon što je ponovno aktiviran, nakon što se u jednom od njegovih postova pojavio simbol svastike unutar Davidove zvezde.

X je ponovno aktivirao Yeov račun nakon što je obećao da neće koristiti platformu za širenje antisemitizma ili drugih govora mržnje, navodi se u izveštaju.

Ye nije objavio ništa novo otkad se vratio na platformu.

Novi vlasnik mreže Ilon Mask je prethodno vratio račun bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa nakon što je sproveo anketu u kojoj je glasalo oko 14,8 miliona korisnika Tvitera, a 51,8 odsto glasalo je za ponovno aktiviranje.

Ali Tramp je rekao da nije zainteresovan da se vraća na Tviter i da će se držati svoje nove platforme Truth Social.

Nakon što je Ye nastavio s nizom antisemitskih izjava u intervjuima i na društvenim mrežama, izgubio je partnerstvo s Adidasom i Gapom za Yeezy proizvode.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here