pixabay.com

Pramenovi u kosi daju poseban izgled i volumen kosi, što čini da kosa izgleda lepše i zdravije.

Uz pomoć pramenova dobijate mladalački i blistav izgled. Tretman izvlačenja pramenova u salonu može biti veoma skup, ali srećom, postoji i drugo rešenje – pramenove je moguće raditi i kod kuće!

Ovaj postupak ne samo da će biti jednostavniji, već i jeftiniji nego ikad.

Sledi detaljan opis kako da pramenove izvučete kod kuće:

1. Prvo treba da odaberete odgovarajuću farbu za kosu. Vi birate koju ćete nijansu odabrati, u zavisnosti kakve pramenove želite. Ukoliko želite da pramenovi budu svetliji, odaberite svetliju farbu i veći postotak hidrogena.

2. Izmešajte farbu i hidrogen (1:1), ogrnite se peškirom da ne isflekate odeću jer se farba sa odeće ne može oprati.

3. Podelite kosu na 4 jednaka dela, pa svaki deo na još 3 – ukupno na 12 delova. Vodite računa da šnalama sklonite delove kose koje nećete odmah tretirati, da se ne bi razmazali sa farbanim delovima.

4. Počnite sa farbanjem od poslednjeg, potiljačnog dela. Svaki od ovih podeljenih pramenova podelite na još manje, ukoliko želite da pramenovi budu što tanji. Kada uzmete pramen, prođite štil češljem kroz njega, tako što ćete cik-cak varijantom neke pramenove uzeti a neke izostaviti.

5. Kada ste podelili kosu onako kako vama odgovara, počnite sa farbanjem nekoliko centimetara udaljeni od korena i nanesite farbu od te tačke do kraja vrhova u vrlo tankim prugama. Četkom sa farbom prelazite letimično. Nikako da natopite ceo pramen. Što ste više razredili boju po pramenovima dobićete prirodniji izgled, a ukoliko razmazujete u debelom sloju stvorićete prugast efekt.

6. Pramen koji tretirate oslonite na foliju, neka ona bude podloga za farbanje. Kada završite sa farbanim pramenom, umotajte ga u tu istu foliju i kontrolišite proces reakcije farbe.

7. Kada ste završili sa izvlačenjem pramenova, ostavite boju ili blanš na glavi kako je naglašeno na kutiji farbe, obično je potrebno oko 35 minuta. Što više vremena držite boju na glavi dobićete svetliju boju. Ako koristite blanš, pazite na kosu da ne stoji previše da ne bi bila previše svetla ili žuta.

8. Kada blanš stoji predugo na glavi, to može uzrokovati ozbiljnu štetu na kosi i onda ćete morati da preduzmete ozbiljne mere da oporavite kosu.

9. Ako niste sigurni koliko dugo da držite farbu na glavi, onda pratite uputstva koja stoje na farbi ili sami procenite, videćete kako se menja boja.

10. Kada isperete farbu kojom ste tretirali pramenove, bilo bi poželjno da uradite preliv kako biste dobili neku lepu i sivkastu nijansu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here